A hétfői mérkőzés miatt felfüggesztették az egyik bírót

A San Diego Chargers - Pittsburgh Steelers hétfő esti mérkőzés drámája nem zárult le az utolsó play-el. A mérkőzés utolsó támadósorozatánál Le’Veon Bell touchdownt futott és a Steelers megfordító a mérkőzést. A problma az volt az egésszel kapcsolatban a támadósorozat elején probléma volt a hátralevő idő megállapításával.

Az NFL kivizsgálta az ügyet és szerdán bejelentette, hogy egy mérkőzésre felfüggeszti Rob Vernatchi bírót. A probléma pedig 18 másodperccel volt amit tévesen levontak a támadósorozat kezdetekor. Ezt a hibát pedig észre kellett volna vennie a bírónak.

Az utolsó támadósorozat elején a Chargers értékesítette a mezőnygólkísérletét és elvégezte a kezdőrúgást amit touchbackre rúgott. Ebben a pillanatban 2:58 volt hátra a mérkőzésből. Amikor a Steelers elindította az első játékát akkor azonban már csak 2:38-at mutatott az óra. Valahol eltűnt 18 másodperc.

Ilyen persze nem történhet mert a kezdőrúgás után csak akkor indul el az óra amikor a támadócsapat elvégzi az első playt. A kivetítőn szereplő számláló azonban nem állt meg így 18 másodperccel rövidebb lett a játékidő.

A Steelers egy esetleges vereséggel 2-3-as mérleggel állna míg a győzelemmel 3-2-es mérleggel követi az ideáig veretlen Cincinnati Bengals csapatát az AFC Észak második helyén.

A hiba felveheti, hogy Bell futása után még 18 másodperc állt volna a Chargers rendelkezésére, hogy a maga javára fordítsa a mérkőzést. Persze +18 másodperccel más lehet volna a game management. De termszetesen mindez csak egy újabb "Mi lett volna ha" felvetés aminek értelme sincs a sportban.

(bleacherreport.com, Fotó: sports.yahoo.com)