Nem túl izgalmas meccsen nem túl nagy győzelem a Vikings számára

RegSeason Game6, Chiefs-Vikings2A Minnesota Vikings csapata a pihenőhét után megszerezte harmadik sikerét is a szezonban, de valahogy többre számítottunk.

Egy hét kötelező pihenő után ismét hazai pályán léphetett fel a Minnesota Vikings együttese, megújult erővel, magabiztos teljesítménnyel. Igen, gondoltuk mi.

A valóság azonban kicsit árnyaltabb volt. A Vikings s hatodik fordulóban a Chiefs csapatát látta vendégül a TCF Bank Stadium-ban, egy pont és eseményszegény találkozó keretében.

Ami talán a legmeglepőbb volt, hogy a vendégek mennyire odafigyeltek Peterson-ra, aki az első félidőben csak 1 yarddal ért el többet, mint amennyi futási kísérlete volt. A meccset végül 60 yarddal zárta 26 futási kísérletből, ez kevés. De amúgy összességében nem ment a futás az egész meccsen 84 yardot tettünk meg a földön. Kritikus pillanatokban Asiata hozta a first down-okat, nem gondoltuk volna, hogy még ilyen nagy szükségünk lesz rá.

Az első negyedben csak Blair Walsh 24 yardos mezőnygólját láthatta a közönség, na meg persze Teddy bizonytalanságát, aki bevállalt pár felesleges játékot is. Pontatlan passz is volt, ráadásul simán odadobta afelé az elkapó felé, aki három védő szoros ölelésében részesült. Meg is lett az eredménye, Bridgewater eladta labdát.

Tiszta szerencse volt, hogy a Chiefs támadósora a meccs jelentős részében azt sem tudta, hogy mit csináljon. Az első három negyedben nem is szereztek pontot, igaz mi is csak keveset.

A második játékrészben, az eddig nem igazán tündöklő Kyle Rudolph húzta le Teddy 4 yardos átadását az endzone-ban, megszerezvén a Vikings első és egyetlen TD-jét a meccsen.

Abszolút pozitívum volt a meccsen Stefon Diggs. Az újonc elkapó 9 alkalommal volt célba véve, amiből 7 elkapást meg is csinált és 129 yarddal a Vikings legeredményesebb elkapója lett. Amúgy 1968 után Diggs lett a második olyan Vikings elkapó, aki újoncként az első két meccsén 200 elkapott yard fölé ért.

A félidőben tehát 0:10 volt az állás, nem valami magabiztos, de mivel a Kansas City nem törte össze magát a javításért, mi sem akartuk. A harmadik negyedben is csak Walsh által szereztünk pontokat, valahogy nem ment a játék. Olyannyira nem, hogy sokszor a számtalan Chiefs büntetés miatt lett meg csak az első kísérlet.

A zárónegyedben a vendégek is feliratkoztak az eredményjelzőre Santos mezőnygólja révén, majd nem sokkal később Teddy újabb interception-je után csúnyán benéztük a Smith-Wilson 42 yardos összjátékát, amivel a Chiefs feljött 3 pontos hátrányba.

A végén még Walsh megrúgta harmadik mezőnygólját is, amivel tökéletes meccset hozott.

Az utolsó két percre elfogyott a Kansas City összes időkérése után profikhoz méltóan kitérdeltük a hátralévő időt.

Nem ez lesz volt a legemlékezetesebb meccse a csapatnak, ha valaki ismétlésről akarná megnézni én simán lebeszélném róla.

Ezt a meccset csak a védelem miatt nyertük meg, amiatt, hogy a vendégek három negyeden keresztül halvány jelét sem mutatták hajlandóságukat a pontszerzésre. Diggs mellett egy másik újonc, Eric Kendricks is sziporkázott. 10 tackle-el a csapat legeredményesebb szerelője volt a védelemnek. Még meg kell említeni Danielle Hunter-t is, aki kikényszerített fumble-al járult hozzá a sikerhez az első olyan meccsén, amin kezdőként lépett pályára.

A héten ismét csoportrangadó jön. A legutóbb végre nyerő Lions-hoz látogatunk és nem elfelejteni, hogy az óraátállítás miatt az a meccs magyar idő szerint 18 órakor kezdődik. De addig még úgy is jön egy beharangozó meg miegymás.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com