A Panthers készen áll megmérkőzni Jordan Matthews-al

A leghatékonyabb meccse az Eagles elkapójának, Jordan Matthews-nak az újonc szezonjában a Panthers ellen, a 10. héten volt.

Matthews-nak 9 elkapása, 138 yardja és két TD-je volt a Philadelphia domináns győzelme során. Az Eagles legjobb elkapójaként 2015-ben Matthews vezeti a csapatát 36 elkapással, 384 yarddal, bár a négy elejtett labdája a második legtöbb az NFL-ben."Ő egy slot srác, és a nagyfiújuk.“ mondta a cornerback Josh Norman. "Csak észben kell tartani ezt, és szemmel tartani."Kinek lesz a feladata a Matthews elleni védekezés vasárnap este.

Lehet, hogy Norman-nek, aki sokak szerint a liga top cornerback-je az első hat hét után, vagy talán nickel corner Bene Benwikere-nek, aki egy képzett játékos, és megmutatta, képes védekezni a slot elkapókon."Meglátjuk." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Sok dolgot teszünk majd aszerint, hogy mit csinálnak. Igen, megpróbálunk bizonyos dolgokat, de sok köze van a hívásoknak ahhoz, hogy mit csinálunk."

Akárhogy is, a Panthers nagyon örül annak, hogy ezúttal Benwikere elérhető lesz az Eagles ellen. Az előző szezonban, Benwikere kihagyta a meccset boka sérülés miatt, amely hat hétig az oldalvonal mellé kényszerítette.

"Tavaly, amikor játszottunk velük, sérült voltam, és ez volt az első hét, amikor be kellett rakni Colin (Jones)-t a nickel posztra." mondta Benwikere. "Nem volt tapasztalata, hogy segítsen a hívásokban és a hasonló dolgokban. Mindkettönknek megvan ez a tapasztalat már és értjük a hívásokat, így egy kicsit gyorsabban tudunk játszani."

"Bene fontos nekünk. Ha egy ilyen fickót tudsz felküldeni Jordan Matthews ellen a slot pozícióban, az elképesztő." tette hozzá Norman.

Benwikere nem tudja pontosan, hogy mennyit fog játszani Matthews ellen, de készen áll a feladatra.

"Egyértelműen nagyon várom már." mondta Benwikere. "De azt is tudom, hogy ott lesznek mások is. Tudom, néha vele kell mennem, és néha a tight end-ekkel. Biztosnak kell lennem abban, hogy nem zár ki abból, amit csinál - biztosnak kell lennem abban, hogy megértettem, mi a védelem hívása és úgy kell játszanom, ahogy az edzők szeretnék."

Fontos lesz a Matthews elleni kemény védekezés a gyors tempójú rendszerben, amiben játszik. A Carolina edzői stáb ezt figyelembe vette és olyan edzéseket vezettek, amelyek segítették a védelmet felkészülni a gyors támadóegységre, amellyel szembe fognak nézni.

"Csináltunk egy csomó olyan ismétlést, és olyan dolgokat csináltunk, ahol sokáig nem igazán láttuk a (támadók) felállását, és nem sokáig nem tudtuk a hívást." mondta Benwikere. "Biztosnak kell lennünk abban, hogy gyorsan gondolkodunk és reagálunk, és kommunikálunk egymással. Az egész személyzet szép munkát végzett azért, hogy készen álljunk. Ez biztosan segített."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: rantsports.com