Előzetes Vikings - Bears - 8. hét

Preview Vikings-Bears_RegSeason8_1Ismét egy csoportrangadó következik a Vikings számára, a nyolcadik játékhéten a Chicago Bears együtteséhez látogatunk.

Nem mondhatjuk, hogy története legnehezebb próbatétele előtt állna a Vikings együttese, de ugye egy csoportrangadó sosem lehet eléggé lefutott, még akkor sem, ha amúgy teljesen úgy néz ki.

A Minnesota Vikings sorozatban második meccsét játssza idegenben és sorozatban ez a második csoportmeccsünk. Ellenfelünk az a Chicago Bears lesz, akik pihenőhétről térnek vissza, tehát alkalmuk bőven volt kielemezni a Minnesota gárda játékát.

A 4 vereséggel és mindössze 2 győzelemmel szerénykedő szeles városi csapat szereplése nem igazán meglepő. Hosszú évek óta megy Chicago-ban a csapat folyamatos leépítése, igaz nem pont ez lenne a cél. Nincs kiugró teljesítményük, nem tudnak újat mutatni.

A meccs esélyes a vendég csapat, azaz a Vikings, de még ekkora “fölényben” sem szabad félvállról venni a meccseket, láttuk mi volt a Frisco ellen.

Bridgewater egyre jobb formába lendül, már idén is mer 300 yard felett passzolni. Már csak egy kis életkedvet kéne belevinni, hogy ne savanyú tekintettel üljön a padon, mikor a védők dolgoznak a pályán. Jók az átadásai és egyre pontosabbak is. Kedvenc célpontja az idén 1000 yardot is megcélzó Stefon Diggs, aki már az első TD elkapásán is túlesett a múltheti Lions ellen. Zsinórban másodszor hozta a 100+ yardos meccsét az újonc elkapó, aki egyszerűen felkerült Wallace mellé a kezdő posztra.

Kell is, hogy menjen a passzjáték, mert Peterson kisebb sérülésekkel bajlódik. Csípő, ujj és bokasérülés is előjött a ligaelit futónál, a héten az edzéseken eléggé limitálva is volt olyannyira, hogy szerdán és csütörtökön nem is edzett, csak pénteken végzett könnyített edzést. Így előtérbe kerülhet McKinnon és Asiata is, akik ugyan szerepelnek minden meccsen, de csak mint kiegészítő emberek.

A múltheti meccsünkön 6 elkapót neveztünk a meccsre, közülük 5 kapott is labdát Teddy-től. Patterson csak visszahordásoknál volt fent. Ki tudja, hogy mikor és hogy fog szerepelni ma.

A védelemből ismét hiányzik majd Floyd, Trattou is, melléjük csatlakozik Cole is, aki ujjsérülést szenvedett. A többiek viszont egészségesek és ott lesznek, 100%-osan bevethetők. A védelem egy hete 7 sacket csinált a Lions irányítóján, jó lenne, ha Cutler is minimum ennyiszer feküdne a földön, miután levitte őt egy Vikings védő.

A védelem számára egyszerű a képlet. Kikapcsolni Alshson Jeffery-t a játékból, megfogni Matt Forte-t és minél több hibára kényszeríteni Cutler-t.

A találkozó ma magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com