00:00-ra váltott az óra mikor eldőlt a meccs

RegSeason Game8, Vikings-Bears2A Vikings az utolsó másodpercben tudta megnyerni a Bears elleni meccset.

A meccs előtt abszolút esélyesek voltunk, ami persze végül bejött, de a vártnál nehezebben. A Bears pihenőhétről tért vissza, ahol alaposan kitanulmányozhattak minket és felkészülhettek ellenünk. 

A nyitó drive-ban helyt is álltak, 3 sikertelen first down szerzés után puntolásra kényszerültünk. A visszahordójuk kis izgalmat is belecsempészett egy átlagos puntba, ugyanis a labda ugyan érintette őt, de simán megszerezhettük volna, csak sajnos kiment az oldalvonalon.

A hazaiak első támadássorozata kicsit eredményesebb volt a miénknél, igaz ehhez kellett a magabiztos Gould is, aki 55 yardról küldte a labdát a két pózna közé, megszerezvén a vezetést a Chicago-nak. Az előnyt azonban csak 2 driveig élvezhették, mikor a hazaiak puntere Shelers kezébe rúgta a labdát, aki meglepően könnyedén megszerezte karrierje 3 punt return TD-jét, de ami fontosabb a Vikings vezetését is. Elég furcsa volt látni, hogy nagyon simán végig tudott futni, a végén már akkora nyílt terület volt előtte, mint az ólajtó.

A második negyedben már mi szereztünk előbb pontot, Walsh volt magabiztos 43 yardról. Ám az előny nem tartott ki a félidőig, ugyanis Teddy interceptionje-t megbosszulta a Bears és 3 könnyed játékkal már egyenlítettek is.

Kicsit komolyabban kellett volna venni a meccset, de nem tettük és a szünetben jó volt az X is.

Ahogy a harmadik negyed, az egész meccs is maximálisan a biztonsági játékokról szólt, nem is született csak 3 pont. Néha az volt az ember érzése, hogy a csapatok jól elvannak a pályán, nem annyira fontos a pontszerzés. Igen, tegyük hozzá, Gould mellérúgott 51 yardról egy kísérletet.

A negyedik negyedre aztán kicsit megváltozott a dolog, a csapatok pontokat szereztek. A legtermékenyebb negyedben 20 pont született. 

Előbb Walsh 48 yardról volt eredményes, viszont rögtön ezután Langford 2 yardos futott TD-je révén hazai kézbe került a vezetés.

Nagy volt az öröm a Soldier Field-en, de csak addig, amíg Diggs-hez nem került a labda. Az újonc elkapó hihetetlen formának örvend, ennek most a Bears is kárát látta. Bravúros elkapással és mozdulatokkal, Teddy 40 yardos passzát TD-re váltotta. Az ötödik körben kiválasztott ifjonc 95 yarddal zárt a meccset, természetesen az elkapott TD mellett.

Örültünk, mert meg volt az egyenlítés, már csak azt a sikert kellett volna valahogy elérni. Ez szerencsére el is érkezett, igaz, az utolsó másodpercekig kellett rá várni. 4 másodperccel a vége előtt Walsh készülődött a hazaiak 18 yardosánál, majd miután belerúgott a labdába, a magasba emelte kezét, az óra 00:00-ra váltott és a Vikings besöpörte 5. sikerét is a 2015-ös alapszakaszban.

Nemsemmi teljesítmény, igaz mostanában szoros meccseket játszunk. Az viszont tényleg felüdülés, hogy ezeket a meccseket is megnyerjük, azok után, hogy az ilyen meccseket eddig sorra elbuktuk, nem is kell olyan messzire visszamenni az időben, ha ilyet akarunk látni.

A Bears tehát legyőzve, a csoporton belül 3-0!! – az állás, az összesített mérleggel pedig Wild Card helyen tanyázunk. A rájátszás azonban még nagyon messze van, addig kellenek majd még győzelmek. Rögtön itt az első most vasárnap, amikor a Rams ellen bizonyíthatunk.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com