Panthers 37-29 Packers

A Panthers járt már itt, a múlt hétfőn.

Miután leküzdötte az Indianapolis Colts comeback-jét a hosszabbításban kiharcolva a győzelmet, a Panthers hasonló küzdelemre számíthatott Aaron Rodgers és a Green Bay Packers ellen.

"A hullámzó teljesítmény mindannyiunknak eljön." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "De a legfontosabb az, hogy folytattuk a harcot."

A Carolina 37-14-re vezetett a negyedik negyedben. A Packers 4th&goal-hoz készült a 4 yardos vonalon, két perccel a meccs vége előtt.

Rodgers visszalépett, amikor nyomást gyakorolt rá a defensive tackle Kawann Short. Nem volt ideje észrevenni az üresen álló Randall Cobb-ot a túlsó sarokban, és ehelyett dobott egy kétségbeesett passzt középre, amit elkapott a linebacker Thomas Davis, amely lehetővé tette a Panthers számára, hogy bebiztosítsa a 37-29-es győzelmet a Bank America Stadium-ban.

"Egyszerűen nem engedhetjük meg. A befejezés az, amit sokkal jobban kell csinálni." mondta Davis. "De a végén összefogtunk a győzelemért. Ez a legfontosabb dolog."

A Carolina felépített egy 27-7-es félidei vezetést 24 pontot szerezve a második negyedben.

Az 59 yardos passz a wide receiver Jerricho Cotchery-nek 3rd&16-nál megalapozta a Carolina első touchdown-ját, egy 1 yardos futást az irányító Cam Newton-tól, amivel a Panthers 10-7-re vezetett.

A 52 yardos passz mélyen középen a wide receiver Devin Funchess-nek megalapozta az újabb Carolina touchdown-t pillanatokkal később. Newton megtalálta a tight end Greg Olsen-t egy 7 yardos átadással.

Graham Gano 49 yardos mezőnygólja az állást 20-7-re módosította. És 3rd&7-nél, 49 másodperccel a félidő vége előtt Newton megtalálta a wide receiver Philly Brown-t is egy 39 yardos touchdown átadással.

A félidőben a Panthers 20 ponttal vezetett, és 285-133 volt az elért yardok aránya.

"Elkaptuk a fonalat." mondta a tight end Greg Olsen.

A Packers gyorsan lefaragta a hátrányt a második félidőben, amikor Rodgers adott Cobb-nak egy 53 yardos TD passzt a Green Bay harmadik játékában.

De a Panthers egy 22 yardos mezőnygóllal válaszolt a harmadik negyedben, és egy 14 yardos TD-vel, amit Funchess szerzett a negyedik negyed elején.

"Arra vártam, hogy eljöjjön az én időm." mondta Funchess karrierjének első touchdown-járól. "Nagyszerű érzés volt."

De dolgok érdekessé váltak a következő Green Bay labdabirtoklásban. Miután 30 yardot haladtak pillanatok alatt, a running back James Starks elkapott egy 29 yardos screen passzt, Rodgers pedig sikeresen teljesítette a kétpontos kísérletet egy passzal a wide receiver Davante Adams-nak.

Miután a Panthers 3&out-ra kényszerült, Rodgers és az elkapó James Jones megoldottak egy 4th&14-es szituációt. Rodgers kiforgott, hogy megmentse a játékot, és Jones, túlugorva a cornerback Josh Norman-t, megcsinálta a 36 yardos elkapást.

"Jól védekeztem." mondta Norman. "Már a kezemben volt, amikor jött Jones és kihúzta a kezemből. Ez eldönthette volna a meccset nekünk, azt hiszem."

Két játékkal később a tight end Richard Rodgers behúzta a második touchdown elkapását, és a Packers felzárkózott 37-29-re 03:43-al a meccs vége előtt.

A következő labdabirtoklás első játékában Newton passzolt az elkapó Ted Ginn Jr. felé, amit a cornerback Damarious Randall szerzett meg a Carolina 22 yardos vonalán.

"Csak ki kellett volna dobnom a labdát. Nem Ginn-nek, nem másnak, különösen a meccs azon szakaszában." mondta Newton az általa "értelmetlen"-nek nevezett interception-ról.

A feszültség a stadionban nőtt, ahogy a Packers araszolt közelebb a célterület felé. Megcsinálták a 4th&5-öt a 8 yardos Cobb elkapással. A two minute warning után a Green Bay 4th&goal-hoz készült a 4 yardos vonalon.
Rivera időt kért, miután vetett egy pillantást a felállásra. Ezután Short robbant rá a labdára és Davis kivégezte a Packers-t.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com