Mi legyen Randle-vel?

Rueben Randle-t a 2012-es draft második körében szereztük meg és nagy fogásnak bizonyult akkor, hiszen sokan egy körrel előbbre várták, több szakértő sem gondolta volna, hogy a 2. kör végéig csúszik a korábbi LSU elkapó. Profi pályafutása eddig nagyon felemásan alakult, hol jobban, hol rosszabbul szerepelt. Szerződése az idény végén lejár, így lassan érdemes elgondolkodni az ő jövőjén is.

Újoncként limitált játékidőt kapott, közel 300 yardig és 3 TD-ig jutott. Egy évvel később már többet volt a pályán és meg is tudta duplázni yardjainak és touchdownjainak a számát. Tavaly valamelyest ki tudott törni az árnyékából, hiszen hiába volt csak három darab hat pontot érő átadása, az 1000 yardos határt megközelítette, így jogosan várhattuk volna, hogy egy újabb év Ben McAdoo-val azt eredményezheti, hogy "szintet lép" és megküzd a nagy pénzért. Jelenleg 511 elkapott yarddal áll, de mint tudjuk a számok nem mutatnak meg mindent.

Az első és a legnagyobb problémája Randle-nek, hogy roppant inkonzisztens. Az egyik legextrémebb példa erre a vasárnapi összecsapás. Majdnem a meccs teljes egészében észrevehetetlen volt, aztán a negyedik negyedben egy szép átadásból 36 yardos touchdownt szerzett. Egyébként összesen hatszor repült a játékszer az irányába, de több elkapása nem volt, ráadásul az egyik passzból interception lett. Szintén nem válik a javára, hogy puhán játszik. Nem mindig küzd meg kellőképp a labdáért, ráadásul maximum csak az elkapás abszolválására képes, utána csak a legritkább esetben tud további yardokat szerezni. Érzelmeket sem nagyon látunk rajta, nincs meg a szemében a tűz, sokkal szenvedélyesebbnek kell lennie. Profi pályafutása során több olyan eset volt mikor nem értették meg egymást Manninggel, ezekből a szituációkból pedig labdaeladások is születtek. Volt hogy a kispadra is kényszerült emiatt.

Persze az éremnek két oldala van, nemcsak a negatívumokról kell beszélni Randle-vel kapcsolatban. Mikor jól játszik akkor megállíthatatlan, mint pl. idén a Washington elleni első mérkőzésen. Magas játékos, jó vertikális célpont tud lenni, ráadásul a gyorsasága is megvan egy-egy jó játékhoz. Korábban punt returneként szinte hiba nélkül szerepelt, bár ott leginkább csak azért szerepelhetett, mert neki voltak a legbiztosabb kezei a visszahordók közül.

Negyedik éve van már a csapatunkban, így az év végén dönteni kell a sorsáról. Én személy szerint arra jutottam, hogy nem érdemel nagy pénzt. Ha rajtam múlna nem adnék neki évi 2,5-3 millió dollárnál többet, ennél többet nem ér. Egy kiváló kezdőnk van Beckham személyében, de a túloldalra inkább más játékost keresnék Randle helyett. Egy olyan valakit, aki sokkal konzisztensebb és bármikor képes egy-egy nagy játékra. Persze a fent említett összeget valószínűleg nem fogadná el az elkapónk és az ügynöke is azt tanácsolná, hogy próbálja ki a piacot. Ott valószínűleg lenne olyan csapat akik többet áldoznának rá, de úgy gondolom, hogy képességei alapján ennyit ér.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: fakepigskin.com