Kuechly erősített a passz elleni védekezésén

A linebacker Luke Kuechly két interception-je az egymás utáni játékokban a Hálaadás napi győzelem során a Dallas ellen az állandó munkájának eredménye, ami a gyengeségéből erőt kovácsolt.

A főiskola óta Kuechly mindig is híres volt arról, hogy elsőszámú, a két oldalvonal közötti teryletet teljesen bejátszó, futások elleni játékos, de elismerte, hogy szükséges javítani a passz elleni védekezésen.

"Ez az egyik dolog, amiről ő és (a linebacker edző) Al (Holcomb) valóban beszéltek, és dolgozott is rajta az elmúlt pár évben." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Tudom, hogy 2013-ban egy csomó ember beszélt arról, hogy ez az egyik gyengéje. Nos, ha elmondod neki, min kell dolgozni, akkor dolgozni fog rajta."

Kuechly eredményei önmagukért beszélnek, három interception-t és hét passz levédekezést mutatott be eddig ebben a szezonban. A Pro Football Focus szerint az ellenfelek irányítójának passer rating-je 44.1, amikor felé dobták a labdát ebben az évben. Az NFL átlaga a belső linebacker-ekkel szemben jelenleg 103.0.
Szóval mit tett Kuechly és Holcomb azért, hogy ilyen előrelépést érjenek el a passz elleni védekezésben?

"Tényleg a videózással kezdődött a felkészülése - ez az első és legfontosabb." mondta Holcomb. "És jobb munkát végzett az egyéni technikát, a testhelyzetét, a vállak használatát és az irányítók játékának olvasását tekintve."

Keverjük össze az ideális tanulási szokásokat és a fejlettebb technikát Kuechly ritka fizikai képességével és máris van egy elit linebacker-ünk, aki ugyanolyan hatásos lehet a passzok ellen, mint a futás ellen.

"Nagyszerű a gyorsasága és a sebessége, valamint van egy rejtélyes képessége, hogy pillanatok alatt ott van, ahogy tette azt Jason Witten ellen." mondta Holcomb, hivatkozva Kuechly második interception-jére, amit a Cowboys ellen ért el. "Nagyon jól tudja követni a labdát."

"Ez az egyik olyan dolog, amin, ha ez a gyengeség, akkor dolgozni fog, hogy ez az erőssége legyen." mondta Rivera Kuechly munkájáról. "Nagyon keményen dolgozik rajta."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com