A Panthers és a labdaszerzések

Múlt vasárnap, amikor a Carolina védelmének tagjai visszatértek a padra, miután 3&out-ra kényszerítették a Falcons-t a második félidő elején, a TV kamerák elfogtak egy üzenetet a linebacker edző Al Holcomb-tól.

"Nagyszerű 3&out srácok, így kell kezdeni a második félidőt." mondta Holcomb. "De még mindig szükségünk van labdaszerzésre."

A Panthers-nek 28-0-s vezetésnél, még nem volt labdaszerzése és Holcomb egyszerűen emlékeztette őket erre a tényre. A játékosok elképesztően hatékony módon válaszoltak.

Az Atlanta elvesztette a labdát a következő három labdabirtoklásban.

A linebacker A.J. Klein kierőszakolt egy fumble-t, amit a defensive end Kony Ealy szerzett meg; a defensive tackle Kawann Short ütötte ki az irányító Matt Ryan kezéből a labdát és szerezte azt meg; végül pedig a linebacker Luke Kuechly szerzett interception-t középen.

A meccs végére a Panthers lett a liga legjobbja a turnover mutatót tekintve, összesen 33-t szerezve (21 interceptiont és 12 fumble). A Carolina 21 labdaszerzést mutatott be az elmúlt hét meccsen. A második legtöbb labdaszerzést produkáló csapat a Philadelphia, akik 25 turnover-t értek el ebben a szezonban.

"Ez része a filozófiánknak, nem kétséges." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott a turnoverek-el kapcsolatban. "Dolgozunk rajta minden héten, ugyanúgy, mint a szereléseken. Ez a minőségi ismétléseknek köszönhető és ez megjelenik a meccsen."

McDermott, mint minden defensive koordinátor az országban, minden szezonban hangsúlyozza a labdaszerzések fontosságát. Tehát felmerül a kérdés: miért ilyen sikeresek ebben az évben?

"Azt hiszem, ez egy kicsit a gondolkodásmód." mondta a linebacker Luke Kuechly, aki a második a csapatban négy interception-el. "Kezd el a meccset bizonyos célokkal és vannak bizonyos dolgok, amiket gyakorlunk a hét folyamán, felvenni a labdát sikertelen passzok után, és ilyesmik. Ez ragályos. Ha látod a többi srácot, akkor te is akarod."

Kuechly szerint a Carolina elkapta a fonalat a szezonnyitón a Jaguars ellen, amikor a cornerback Josh Norman kierőszakolt és megszerzett egy fumble-t, majd később visszavitt egy interception-t touchdown-ra.

"Josh megadta az alaphangot számunkra az első meccsen." mondta Kuechly.

A labdaszerzések azóta is táplálják a Panthers védelmét.

"Az egyik legfontosabb dolog, ami megkülönbözteti őket, az a turnover képességük." mondta a Giants irányítója, Eli Manning a vasárnapi meccs előtt. "Ez az, amit a nagyszerű védelmek csinálnak."

Az összes ilyen labdaszerzés segített a Carolina-nak, a legjobbak között vannak az NFL-ben a szerzett pontok és a turnover mutató (18) alapján, pontokat rakva a táblára. A Panthers 411 pontot szerzett eddig, ebből 122 jött össze labdaszerzés után.

És érdekes módon, az ellenfelek offense-ei még nem szereztek touchdown-t a Panthers labdavesztései után ebben a szezonban.

"A labdaszerzések segítettek nekünk komplettebb játékot játszani, és ezt már szórakoztató nézni." mondta McDermott. "Arról van szó, hogy nyomást helyezünk az ellenfélre, és reméljük, hogy jó dolgok sülnek ki ebből. Ez volt a helyzet az idén."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: scout.com