A Norman-Beckham párharc csúnya véget ért (videók)

Nagy várakozás előzte meg a Josh Norman - Odell Beckham Jr. összecsapást de közel sem erre számítottunk.

Beckham több playnél is teljesen kivetkőzött önmagában és a liga nem ment el szó nélkül a látottak mellett. Ez nem az a fajta show volt, amit mindenki látni akart.

Az NFL tegnap bejelentette, hogy egy mérkőzéses, fizetés nélküli eltiltással bünteti a New York Giants elkapóját Odell Beckham Jr.-t aki így kihagyja a hétvégi Minnesota Vikings elleni mérkőzést.

Mielőtt válaszolt volna az első meccs utáni kérdésekre, Norman-nek szüksége volt pár pillanatra, hogy összeszedje magát. Lehetett látni, hogy ideges volt. Forrongott, miközben beszélt. (kattints a linkre az interjúért)

"Amit csinált, az egyértelműen látható volt a képernyőkön." mondta Norman. "Mindannyian láttuk."Ez a párharc a két, a posztján legjobb játékos között csúnya véget ért.

Beckham egy biztos touchdown-t ejtett el a meccs első drive-jában. Megverte Norman-t, mélyen a downfield-en, de a passz kiesett a kezéből.

Ezután a helyzet egyre forróbb lett. Norman és Beckham majdnem minden játék után váltott néhány szót, dulakodtak és gyakran mindkettőt egyszerre.

Beckham-et megbüntették egy késői ütés miatt a második negyed elején. Meglepő volt, hogy nem dobtak egy zászlót Beckham-re hamarabb.

A harmadik negyedben, amikor a Panthers 35-7-re vezetett, Beckham megcsinálta a második elkapását a meccsen, egy 5 yardos labdát adott neki az irányító Eli Manning. A szemmel láthatóan frusztrált Beckham megkapta a második szükségtelen durvaság büntetését, miután a sípszót követően nekiment Norman-nek.
Norman azt mondta, minden tőle telhetőt megtett, hogy kordában tartsa magát. Ezek a dolgok a játékok után nem ritkák. De a határ veszélyesen megváltozott pillanattal később.

"Próbáltam mondani magamnak, hogy ne toroljam meg." mondta Norman. "Ez őrület volt, ember."

A harmadik negyed végén a New York running back-je, Shane Vereen futott 19 yardot középen. Ez volt az a pillanat, amikor Beckham célba vette Norman-t mintegy 15 yard tavolságból és megpróbált bevinni egy találatot. Nekifutott és elugrott, hogy Norman-t magasan találhassa el, és bevitt egy ijesztő sisak-a-sisaknak ütközést.
Norman nagyszerűen tompította az ütközést, és mindkettőt megbüntették szükségtelen durvaság miatt. Beckham nem foglalkozott ezzel a meccs után.

"Az egyetlen dolog, amit láttam, hogy jön 15 yard távolságból és egyenesen a fejemnek jön." mondta Norman. "Remélem, visszahúztam a maszkot attól, amit ez a csávó valójában akart."

Ezen a ponton lehetetlen volt Norman számára, hogy figyelmen kívül hagyja Beckham akcióját. És nem csak Norman volt érintett.

"Nem tartottuk meg a figyelmet és a higgadtságot." mondta a vezetőedzője Ron Rivera.

A tight end Greg Olsen némi fényt látott a kihívást jelentő körülmények között.

"Nagyon büszke vagyok a srácokra. A srácok nem csak álltak ott, nem hagyták, hogy az emberek átgázoljanak rajtuk." mondta Olsen. "De ugyanakkor tisztában kell lennünk a körülményekkel és higgadtnak kell maradni."

A Giants megérezte a comeback lehetőségét és meglovagolta a lendületet. A Carolina 35-7-es vezetése szertefoszlott, amikor Beckham egy 14 yardos TD-vel 35-35-re módosította az eredményt mindössze két perccel a meccs vége előtt.

"Rajta voltam. Megvert egy kettős mozgással." mondta Norman. "Erősebbnek kell lennem, függetlenül attól, hogy meglökött, vagy bármi. Jobbnak kell lennem."

Míg Beckham ünnepelte az egyenlítést, a Panthers offense felkészült az esélyre, hogy megnyerje a meccset a rendes játékidőben. És ez az, amit csináltak. Norman nézte az oldalvonal mellől, ahogy Graham Gano 43 yardos mezőnygólja áthaladt a póznák között az utolsó másodpercben.

Norman és a Panthers nyert. Már megint.

"Csak kimentem oda és tettem a dolgom." mondta Norman. "Kijöttem ide, hogy játsszak, és megszereztük a győzelmet."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: washingtonpost.com