Rájátszás!

RegSeason Game16, Giants-Vikings2A cím mindent elárul a meccsről, de azért nézzük kicsit mélyebben.

Ez volt az utolsó találkozó, amit a Vikings a TCF Bank Stadium-ban lejátszott, hiszen a jövő évtől már a US Bank Stadium-ban bonyolítjuk a hazai meccseket. Igen, bankról bankra járunk.

Illetve ez az állítás nem igazán álljam meg a helyét, mert ha nyerünk a Packers ellen, akkor a rájátszásban hazai pályán fogadjuk a Seattle Seahawks együttesét, de ne szaladjunk a dolgok elébe.

A verőfényes napsütés talán túlzás lenne, lévén este volt már ott is, de egy csípős -10 fokos hideg várta a feleket a stadionban való találkozásra.

Az első negyedben kóstolgatták egymást a felek, nem is született csak 3 hazai pont. A Vikings továbbá első alkalommal megszerezte Manning passzát, az elkövető a sérülésekből most már teljesen felépülő Sendejo volt.

A második negyedben mondhatjuk, hogy belehúztunk. Előbb egy szép drive végén Teddy találta meg Rudolph-ot 28 yardos átadásával az endzone-ban, majd Harrison Smith 35 yardos interception return TD-jéel növeltük előnyünket.

A negyed vége előtt Walsh még berúgott egy 52 yardos mezőnygólt, a szünetre tetemes lett az előny.

A fordulás után is maradt a kiegyensúlyozott Vikings játék két Walsh újabb mezőnygólja után Munnerlyn remek interception visszahordása után a 2 yardos vonalról Peterson tört a gólvonal mögé, termelve a pontokat a sajátjainak.

Walsh ismét jött és 53 yardól is a póznák közé helyezte a labdát. 32:3 –as hazai vezetésnél hagytuk, hogy a Giants is kétpontosra módosítsa az eredményét, Ruben Randle 72 yardos TD elkapást hozott össze a vendégeknek.

Ez elfogadhatatlan volt és a harmadik negyed végén megkezdett Vikings drive a negyedik negyedben teljesedett ki. Jerick McKinnon 3 rövidyardos futás után 7 yardról ért az endzone-ba, így a múltheti első elkapott TD-je után most megszerezte első futott TD-jét is az NFL-ben, a labdát természetesen a trófeás polcra helyezte a meccs után.

A negyed derekán Walsh 5/5 –re módosította a mezőnygólarányát ezen a meccsen, majd egy 4&out után ismét mi következhettünk. McKinnon, csak hogy megmutassa övé a jövő futott egy laza 68 yardos TD-t is, alig pár perccel első pontszerzése után. Itt nagy szerepet játszott az újonc Shepard, aki a megsérült Kalil helyére érkezett és remekül blokkolt.

A találkozót egyik oldalon sem a kezdő, hanem a csereirányítók fejezték be. Bridgewater-t a veterán Shaun Hill, míg a teljesen összeomlott Manning-et a fiatal és szerintem alulértékelt Ryan Nassib váltotta, aki a végén még egy TD passzt is kiosztott. Itt nagyon lemaradtunk.

A találkozót a végén 3 mesterien kitervelt taktikával kitérdeltük és megnyertük a meccset.

Megtettük amit a haza megkövetelt, legyőztük a Giants együttesét, mellyel a Vikings 2012 után ismét a rájátszásban szerepelhet, másik 11 csapat mellett.

Jelenleg a csapat 5. kiemelt, ami azt jelenti, hogy ha a mostani állást nézzük, akkor a Washington Redskins-el meccselünk a Wild Card-on, de mivel hátravan még a Packers elleni csoportrangadó, így még a helyezések nem biztosak.

Az utolsó fordulóban tehát a Green Bay Packers ellen lépünk pályára a Lambeau Field-en, ahol a csoportelsőségért és a minél jobb helyért küzdünk a Wild Card-on.

„Hála” a jó szereplésünknek, ismét főműsoridős meccs elé nézünk, a Vikings-Packers lesz az idei alapszakasz legeslegutolsó mérkőzése, magyar idő szerint 2016. január 4-én 02:30 –kor fog kezdődni.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com