A cornerback-ek készek megragadni a lehetőséget

A sérülések szívfájdalommal járnak az egyik oldalon és lehetőséget teremtenek a másikon.

A nickel cornerback Bene Benwikere szezonja véget ért, amikor eltört a lába a 14. héten. A kezdő cornerback Charles Tillman szezonja véget ért, amikor leszakadt a jobb elülső keresztszalagja a 17. héten.

Két kulcsfontosságú tagjai a secondary-nek a sérült tartalék listán van, a Panthers úgy kezdi a rájátszást, hogy van egy cornerback-je, aki szabadügynökként érkezett még decemberben, egy másik, aki már egyszer "nyugdíjba vonult" és egy harmadik, akit épp most igazoltak a gyakorló csapatból.

Robert McClain, Cortland Finnegan és Lou Young nem számítottak rá, hogy itt lehetnek. De itt az ideje, hogy megragadják a lehetőséget."Mindenki magabiztos velük kapcsolatban." mondta a safety Kurt Coleman.

"Bízunk bennük. Nem fogjuk olyan helyre tenni őket, ahol úgy gondoljuk, hogy nem lehetnek sikeresek - azt hiszem, ez a nagyszerű ebben a edzői stábban."

A vezetőedző Ron Rivera nem aggódik a cornerback helyzet miatt."Mert veteránok." mondta Rivera McClain-el és Finnegan-el kapcsolatban.

"Ezek a srácok már játszottak nagy meccseken és eredményesek voltak. Nem fogom azt mondani, hogy mindent tudnak - még mindig tanulnak és versengenek. Rendkívül dinamikusan fejlődnek a rendszerünkben."Ami a fiatal Young-ot illeti, "Lou nem csinált semmit, de fejlődik." mondta Rivera. "Megjutalmaztuk Lou-t és elég jól érezzük magunkat miatta. Nem haboztam az aktív keretbe rakni."

Finnegan sikerei

Finnegan volt az első a háromból, aki bekerült az aktív keretbe. Az egykori Pro Bowler már nyugdíjba vonult és a 13. hét előtt csatlakozott a csapathoz, mélységet adva a keretnek. Amikor Benwikere lesérült egy héttel később, hirtelen ő lett a nickel a védelemben, amely elég gyakran használta őt.

A slot levédekezése továbbra is a feladatai közé tartozik.

"De még mindig tudnom kell a szélső posztot és a teljes védelmet." mondta Finnegan. "Még mindig tanulok. Tetszik, hogy (a defensive koordinátor Sean) McDermott és (Curtis) Fuller továbbra is lovagol a kis dolgokon, amiket le kell tisztítanom. Remélhetőleg meg tudom csinálni, és meg tudok csinálni egy játékot."

McClain kitartása kifizetődött

Amikor a Panthers leigazolta Finnegan-t, ők szintén érdeklődtek McClain iránt is. A két játékos ugyanazon a napon volt próbaszereplésen a csapatnál.

"Ez volt az én kilencedik edzésem - kilenc potenciális csapat, akikről azt gondoltam, hogy leigazolnak." mondta McClain. "Ez a várakozásról szól, és egyre türelmetlenebb voltam. Az utolsó edzésem a Cincinnati csapatánál volt, és azután arra gondoltam "Belefáradtam ebbe." Istennek volt egy másik terve velem."

Amikor Benwikere évadzáró sérülést szenvedett, felszabadult egy hely a keretben, McClain pedig végül megkapta a hívást. Megszerezte első interception-jét is az alapszakasz záró meccsen a Tampa Bay ellen.

"Én nem tudtam volna így megtervezni ezt, csak Isten." mondta McClain. "Hálás vagyok a lehetőségért és fogok tenni mindent, amit tudok, hogy a lehető legjobb játékomat nyújtsam."

Tillman kiesésével McClain az első alkalommal lesz kezdő rájátszás meccsen, amikor a Panthers hazai pályán játszik majd NFC Divisional Playoff mérkőzést.

"Ezen a héten igazítunk az alapokon, kijavítjuk azokat a dolgokat, amiken dolgozni kell." mondta McClain. "Ez olyan, mint a finomhangolás az autón, elküldeni az autót egy olajcserére. Finomítunk a részleteken, hogy biztosan készen álljunk."

Young lenyűgöző munkaerkölcse

Amikor a Carolina No.1 cornerback-je, Josh Norman marad az edzés után, finomítani a játékán, Young mindig ott marad vele.

"Felkelti a figyelmet, amikor ilyen dolgokat csinál, mint ez." mondta Rivera.

Young kemény munkája felkeltette Coleman figyelmét is.

"Emlékszem, az OTA és az edzőtábor alatt szó szerint kimerültségig dolgozott." mondta Coleman. "Egy igásló. Tudom, ha a számát fogják mondani, készen áll majd a játékra."

Young erőfeszítése nem lankadt, amikor a Panthers a szabad ügynök Finnegan-t és McClain-t választotta helyette. Csak dolgozott tovább.

"Ilyenkor két lehetőség van." mondta Coleman. "Lehet egy srác, aki feladja és azt mondja, ez nem fog menni. Vagy lehet egy olyan srác, aki továbbra is keményen dolgozik."

Most először az aktív keretbe került, a rájátszás pedig hamarosan kezdődik.

"Nagyon izgatott vagyok. Egy civakodó játékos. Azt hiszem, ez a rendszer a harcos, kemény játékosokra épül. Ebbe kell beilleszkednem." mondta Young. 

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sportingnews.com