A Browns is megtalálta a vezetőedzőjét

A Cleveland Browns tegnap bejelentette, hogy kinevezte a Cincinnati Bengals offensive koordinátorát Hue Jackson-t a csapat vezetőedzőjének. A Browns ezzel nagyot fogott ugyanis sikerült kihúzniuk a jelenlegi edzőpiac egyik legnépszerűbb edzőjelöltjét.

A Browns tulajdonosa Jimmy Haslam nagyon komolyan vette a vezetőedző keresést és emiatt nem jelent meg a keddi tulajdonosi gyűlésen sem. Némileg meglepően hathat Jackson döntése mert a New York Giants és a San Francisco 49ers is érdeklődött iránta de a hírek szerint itt ajánlották fel a legbefolyásosabb szerepkört a számára.

"Jackson testesíti meg mindazokat a tulajdonságokat amely erős vezetést biztosíthat a csapatunk számára. Nagy tapasztalattal rendelkező szenvedélyes edző, győztes típus és rendületlenül próbálja megtalálni a játékosai számára legmegfelelőbb szerepköröket. Irányítása alatt tudja tartani az öltözőt és pozitívan képes hatni a játékosokra." - szerepelt Haslam nyilatkozatában.

Jackson négy évig állt a Bengals alkalmazásában, secondary asszisztens és speciális egység ezdőként kezdte, később runing back edző és az utolsó két évben a csapat offensive koordinátora volt. A tavalyi vezetőedző keresés során több csapatnál is felmerült a neve de végül a Bengals koordinátora maradt.

Ez jó döntésnek bizonyult mert az idei alapszakaszban igen sokat emelkedett az ázsiója. Kitűnő munkát végzett a wide receiverekkel és a running backekkel, továbbá irányításával Andy Dalton-t a sérüléséig még az MVP cím egyik várományosaként emlegették.

"Boldogok vagyunk, hogy segíthetünk Hue-nak. Pontosan tudjuk, hogy milyen nehéz helyzetben volt négy éve amikor a poklot is megjárta és pontosan tudjuk, hogy milyen kemény munkát végzett azért hogy visszatérjen onnan. Nagyszerűen kiegészítette a stábunkat az utóbbi négy évben, az emberek talán nem értik teljesen, hogy mit is jelentett a számunkra.

Most megkapja azt a figyelmet amit megérdemel és mi nagyon örülünk neki. Támogatni szeretnénk mindenben amiben csak tudjuk." - szerepelt a Bengals vezetőedzőjének, Marvin Lewis-nak a nyilatkozatában.

Jackson pályafutása során most fogja másodszor betölteni a vezetőedzői posztot. 2010-ben az Oakland Raiders offensive koordinátora volt majd Tom Cable menesztését követően a csapat vezetőedzőjévé léptették elő. 2010-ben a csapat támadóegysége elit szinten teljesített a futójáték tekintetében, a liga legjobbjai között voltak az összyard és a szerzett pontok tekintetében is.

Vezetőedzőként 8-8-as mérleget ért el a Raiders-el és csak egy mérkőzésen múlt a playoff. 7-4-es kezdés után leolvadt a csapat és az új general manager Reggie Mckenzie egyetlen szezon után megvált tőle. Jackson-t még Al Davis szerződtette és az új GM saját embert hozott. Négy év alatt vissza küzdötte magát az "élvonalba" és minden jel arra mutat, hogy végre a megfelelő ember mellett döntött a Browns vezetősége.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, bleacherreport.com)