Funchess X-Faktorrá fejlődött

Devin Funchess az NFL-be professzionális alapokkal és professzionális tanulási megértéssel érkezett, ami a sikerhez szükséges. 193 cm magas, 102 kg, és egy szivacs a teremben.

De az átmenetet a főiskolából a profik világába szinte mindig időt vesz igénybe.

Funchess időt vesztett az edzőtáborban egy combhajlító sérülés miatt, arra kényszerítve a második körös pick-et, hogy a fokozatosság helyett gyorsan behozza a lemaradást.

"Azt kívánod, bárcsak lett volna ideje az edzőtáborban, ahol lehetett volna néhány minőségi ismétlése, különösen akkor, amikor a Miami a városban volt (a közös edzések miatt)." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "De nem volt, és kezdetben lassú volt, csalódott volt, mert többet akart játszani."

Az első hét mérkőzésén Funchess hét elkapással 90 yardot szerzett és nem volt touchdown-ja. Az elejtett labdák kitűntek a korlátozott lehetőségei miatt.

"Valamikor a 6-7-8. hét körül megmutatta nekünk, hogy eleget tud, és akkor már lehetett látni a fejlődést. És minél többet volt a pályán, annál jobban játszott." mondta Rivera.

Funchess áttörése a 9. héten, a Green Bay Packers elleni gyözelem során jött el.

Az irányító Cam Newton indított egy mély labdát középen, és Funchess elkapta azt, harcolva a cornerback Damarious Randall-al, aki egész végig rajta lógott, és egy látványos 52 yardos elkapás lett a vége. Később erőben is megverte Randall-t, hogy elérje az end zone-t, először pályafutása során, egy 14 yardos elkapással.
Funchess felvette a fizikai kihívást a line of scrimmage-en és elkezdte használni a nagy méreteit a saját javára.

"A legnehezebb dolog egy wide receiver-nek, hogy megértse, hogy a játék milyen kemény, mert muszáj, hogy belegondolj abba: Mennyi emberfogást látsz főiskolai szinten?" mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "Szóval ez egy nagy kihívás az elkapóknak - Nem érdekel, hogy ki vagy. Nem látták még ezt a fajta fizikai játékot."

Funchess további touchdown-okat szerzett a meccseken. A 9. és a 17. hét között 24 elkapással 383 yardot és öt TD-t ért el.

"Igazán belejött." mondta Gettleman.

Funchess a legjobb teljesítményt az alapszakasz zárón nyújtotta a Buccaneers ellen, amikor karrier csúcsot ért el hét elkapással 120 yardot és egy TD-t szerezve.

"(Az edzők) lelassították a folyamatot, és én megbíztam ebben." mondta Funchess. "Aztán elkezdtem egyre többet játszani, egyre jobban összeszoktam Cam-el, a többi elkapóval, ahogy megtanítottak a dolgokra. Volt egy nagy meccsem (a 17. héten) és megpróbálok építeni rá."

Rivera nemrég Funchess-t potenciális "X-faktor"-nak nevezte a Carolina rájátszás történetében. Az ő méretével és atlétikai képességével, az önbizalommal, amit a szezon végén szerzett, a feltörekvő újonc nagyon nagy eséllyel jelentheti a különbséget egy meccsen.

"Az idő múlásával (Devin) önbizalma már egyre nagyobb volt, és ez még csak az ízelítő abból, ami jöhet." mondta Newton. "Egy olyan személy, aki egyre jobb akar lenni. Tudja, hogy alkalmas arra, hogy egy első osztályú játékos legyen ebben a ligában, és az elvárásokat már az első nap felállította. Jó móka nézni és látni őt felnőni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: bleacherreport.com