Az Arizona most már egy másik csapat

A Carolina Panthers a rájátszást tavaly egy hazai győzelemmel kezdte az Arizona Cardinals ellen a Wild Card körben.

A cél most az, hogy elkerüljék az idei rájátszás befejezését egy hazai vereséggel a Cardinals csapatától, amely veszélyesebb, mint amelyet a Carolina fogadott tavaly januárban.

"Nem mehetsz neki úgy egy meccsnek, hogy azt mondod: "Megvertük őket tavaly."" mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez egy másik irányító, valaki, aki szerintem egy fantasztikus játékos."

A Cardinals az NFL legjobb csapatai között volt egy évvel ezelőtt, de úgy jött a rájátszásba, hogy a kezdő irányító, Carson Palmer térdsérülés miatt nem játszott. A bizonyítatlan Ryan Lindley nem találta meg az ellenszert a Panthers védelme ellen amely rájátszás-rekordot jelentő 78 yardot engedett ellenfelének.

Ebben az évben azonban Palmer visszatért és a Cardinals az NFC döntőben találta magát a Panthers ellenfeleként.

"Tavaly az tavaly volt. Idén az idén van." mondta a defensive end Kony Ealy. "Új irányító. Már nagyon várjuk a kihívást."

Mielőtt a Panthers teljesen arra figyelne, hogy NFC döntőnek ad otthont, az első alkalommal a franchise történetében, Rivera megemlítette hétfőn, hogy mit jelent ebben a helyzetben lenni. A Carolina egy 31-24-es győzelemmel lépett túl a kétszeres NFC bajnok Seattle Seahawks csapatán a Bank of America Stadium-ban vasárnap délután.

"Ez igazolja mindazt, amit eddig tettünk a fejlődést és a növekedést tekintve, mint csapat." mondta Rivera. "Ez igazolja a türelmet, hogy a tulajdonos mutatott felénk. Ez igazolja, hogy a (vezérigazgató) Dave (Gettleman) és csoportja mit tett. Ez az, amiért dolgoztunk - hogy eljussunk ide."

Most a Panthers szeretne kihasználni  ezt - önmaguk számára és a szurkolók számára. A Cardinals sok esetben azonos tulajdonságokkal bír, mint tavaly, köztük a bevált vezetőedző Bruce Arians, de Palmer jelenti a különbséget a csapatban.

"Ez tényleg más. Egy más típusú irányító, egy veterán, nagyon tapasztalt srác, aki ott van hátúl, hogy meghúzza a ravaszt." mondta Rivera. "Óriási eszközeik és fegyvereik vannak, és egy jó támadófaluk. Playmaker-eik vannak és egy agresszív, támadó stílusú védelmük."

Palmer-nek olyan karja van, amit nem sok játékos mondhat el magáról, de közel sem olyan mobil, mint az az irányító, akivel a Panthers szembetalálta magát Russell Wilson személyében.

"Keresünk dolgokat, amiket nem szeret, hogy kényelmetlenül érezze magát és azok miatt nagyon otthonosan fog mozogni a pályán." mondta Ealy mondta. "Meg fogjuk próbálni kényelmetlen helyzetbe hozni."

Miközben az Arizona offense tavalyi playoff videója lehet, hogy nem túl segítőkész, nem ez a helyzet a másik oldalon. Lehet, hogy ez a defensive koordinátor James Bettcher első szezonja, de korábban a Cardinals külső linebacker edzője volt.

"Nem játszottunk velük idén, de elég jól ismerjük őket, mert játszottuk velük tavaly a rájátszásban." mondta a tight end Ed Dickson. "Egy kicsit mások lettek - más a defensive koordinátor -, de sok tendencia és sok srác még mindig ugyanaz. Szóval visszatekintünk és megnézzük azt a meccset, meg még egy-két meccset az idén és abból indulunk ki."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sportsworldreport.com