Allen láb sérülést szenvedett; Whittaker közel a visszatéréshez

A defensive end Jared Allen-nek eltört a lába a Carolina 31-24-es, Seattle elleni győzelme során és állapótát napról-napra értékelik majd.

Allen azt mondta a vezetőedző Ron Rivera-nak, hogy az utolsó két sorozatot a meccsen már fájdalommal a lábában játszotta végig. Az MRI hétfőn megerősítette a törést.

"A legjobb döntést fogjuk hozni, a csapat és az ő érdekeit is szem előtt tartva." mondta Rivera.

Allen, aki a Chicago Bears csapatától érkezett a 4. héten, 13 meccsen kezdett a Carolina csapataban, beleértve a vasárnapi NFC Divisional Playoff meccset is. Az NFL aktív játékosai között a legtöbb sack-et szerző játékos 25 tackle-t és két sack-et ért el az alapszakaszban.

"Az ő jelenléte sok terhet levett a többi srác válláról." mondta a defensive end Kony Ealy. "Végigcsinálta
és tudta, hogyan kell kitartani ebben a helyzetben.
"

A 12 éves veterán az első Super Bowl részvételére hajt és Rivera tudja, mindent elkövet majd, hogy segítsen a Carolina-nak.

"Ha van egy halvány remény arra, hogy tud játszani, ígérem, valószínűleg megpróbál majd játszani." mondta Rivera. "Ha nem tud, itt lesz mellettünk. Meg akar majd tenni mindent, amit csak tud, hogy segítsen nekünk."

Fozzy közel a visszatéréshez

A running back Fozzy Whittaker, akinek kificamodott a bokája a 16. héten és azóta nem játszott, közel van teljes erejéhez.

Whittaker azt mondta, úgy tervezi, hogy visszatér az edzésekhez szerdán.

"Nagyon jól érzem magam. Dolgozom a trénerekkel azon, hogy újra egészséges legyek és visszatérhessek a pályára." mondta Whittaker. "A vasárnapi nap nagyon megérintett, tudván, hogy a testvéreim odakint harcolnak a vonalon. Támogattam őket a pálya széléről, de fájt a szívem, hogy nem lehettem kint a pályán, nem tudtam segíteni nekik a győzelemben."

Whittaker szerencséjére csapattársai megoldották a feladatot, és kap még egy esélyt, hogy játsszon, ha bizonyítja, teljesen felépült.

Mint talán emlékeztek rá, ő volt az a gyors Whittaker, aki kritikus 39 yardos touchdown-t szerzett egy screen passz után, amely segített a Panthers-nek legyőzni az Arizona Cardinals csapatát tavaly a Wild Card körben.

"Nagyon hálás vagyok az újabb lehetőségért." mondta Whittaker.

Nem kell aggódni Stewart miatt

Rivera vasárnap elmondta, a running back Jonathan Stewart lába kicsavarodott a Seattle elleni győzelem során. Hétfőn Rivera azt mondta, hogy tapasztalható némi boka fájdalom, de egyébként a Pro Bowler running back rendben van.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com