A Carolina secondary felkészült az Arizona támadásaira

A vezetőedző Bruce Arians irányította Arizona Cardinals a félelem nélküli kirobbanó passzjátékáról vált ismertté.

Az irányító Carson Palmer az alapszakaszt 4671 passzolt yarddal zárta - a negyedik legtöbb az NFL-ben - és 35 TD-t passzolt - egyel maradt le a New England-i Tom Brady mögött az első helyről.

A Palmer irányította offense-ben ott van a nagy játékokra képes elkapó Larry Fitzgerald, Michael Floyd és John Brown, Arians mindig "támadó-üzemmódban" van, ahogy a Carolina vezetőedzője, Ron Rivera mondta.

"Nem fél megcsinálni a játék hívást." mondta a safety Kurt Coleman. "Egy olyan srác, aki bízik a játékosokban, hogy megcsinálják a játékot. Hívhatod merésznek, hívhatod bárminek, aminek csak akarod. Én csak azt gondolom, Arians bízik a srácokban."

És Palmer bízik az elkapókban. A Cardinals 15 passzjátéka volt több, mint 40 yardos az alapszakasz során, ez a harmadik legtöbb a bajnokságban.

A robbanékony elkapóik nagy méretekkel és sebességgel rendelkeznek." mondta a safety Roman Harper. "Nagyon össze vannak szokva Carson-nal - ez látszik a videókból. Bedobja mélységbe és bízik bennük, hogy megcsinálják."

A Panthers védelme az ellenfeleket a liga legjobb eredményét elérve 73,5 passer rating-en tartotta az alapszakasz során, de a Carolina defensive back-jei tudják, hogy tesztelni fogják őket a vasárnapi NFC döntőben, és tudják, hogy egy mély passz érkezhet akkor, amikor a legkevésbé számítasz rá.

"Tudnunk kell, mikor készülnek nagy játékra." mondta Harper. "Ez egy lehetőség. Ki kell menni és megcsinálni a játékot, amikor minket hívnak."

"Nem lehetsz lusta. Láttuk a videón, hogy a srácok megpihentek és az elkapók a secondary mögé kerültek. Ez az, amikor Carson megbünteti a védelmet. Egyszerre csak egy játékkal kell foglalkoznunk és nekünk is támadnunk kell. Nem dőlhetünk hátra és nem hagyhatjuk, hogy ránk jöjjenek." tette hozzá a cornerback Robert McClain.

A Carolina védekezésének támadó módja az első négy játékossal kezdődik.

"Végső soron ez elöl  fog kezdődni és a végén csapódik le az egész." mondta Coleman. "Képesnek kell lennünk elég nyomást gyakorolni Palmer-re, hogy ne legyenek szabad emberek és sávok, amit annyira szeret."

A defensive end Mario Addison teljesen egyetért vele. És miután legyőzték a megállíthatatlan Russell Wilson vezette Seattle Seahawks csapatát az NFC Divisional Playoff meccsen, a Panthers most egy olyan irányítóval találkozik, aki a leginkább a zsebben érzi jól magát.

"Egy olyan irányító, mint Wilson kiforog, és megnézi, mi történik. Egy olyan irányító, mint Carson Palmer - ott akar maradni és dobni a labdát. Tudunk csinálni belső mozgásokat és tudom, hogy még mindig ott lesz." mondta Addison. "Együtt dolgozunk (a secondary-vel), és ő nem tud összejátszani az elkapóival, ha ott vagyunk az arcában."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: lyfestyle.sportsblog.com