Norwell-t dicséri a hármas-block

A vasárnapi, Seattle elleni NFC Divisional Playoff győzelem során a Panthers első játéka volt a legnagyobb játék a meccsen.

A running back Jonathan Stewart tört át középen egy 59 yardos futással - a leghosszabb futás a legjobban szereplő Seattle-i futásvédekezés ellen az egész szezon során.

"Volt néhány nagy erőfeszítés a meccsen." mondta a vezetőedző Ron Rivera hétfőn.

A Seattle defensive tackle-je, Brandon Mebane megtörte Stewart lendületét három yarddal a line of scrimmage mögött. De a center Ryan Kalil és a fullback Mike Tolbert blokkolták a linebacker K.J. Wright-ot, utat biztosítva Stewart-nak.

Miután Stewart átlépte a line of scrimmage-et, a guard Andrew Norwell kövezte ki az utat a Pro Bowler futó számára, hogy az egyszerű játék látványos legyen.

"Norwell valójában három blokkot osztott ki abban a játékban." mondta Rivera. "Dolgozott egyet párban, megverte a linebacker-t, majd a cornerback-et."

Norwell először a defensive tackle Ahtyba Rubin-nal találta magát szembe. Aztán blokkolta a középső linebacker Bobby Wagner-t, majd elállta a cornerback Deshawn Shead útját.

Ez volt a legjobb játék Norwell fiatal NFL karrierje során?

"Ez az egyik közülük." mondta Norwell. "A srácok beleestek az ölembe és én csak blokkoltam őket."

A Panthers offensive edzői elképzelni sem tudtak volna jobb kezdést, miután készültek erre a játékra.

"Egész héten erre készültünk." mondta Norwell. "(A támadó koordinátor Mike) Shula és (a támadófal edző John) Matsko hitt abban, hogy ez egy nagyszerű kezdés lesz. Nekimentünk és végül egy kirobbanó játék lett belőle.
"Megadtuk az alaphangot támadásban, mint támadófal. Jól kezdtük a meccset.
"

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: espn.go.com