A Jaguars egyéves hosszabbítást kötött a vezetőedzőjével

A Jacksonville Jaguars tegnap bejelentette, hogy egyéves hosszabbítást kötött vezetőedzőjével Gus Bradley-vel. A HC érvényes szerződéssel rendelkezett az idei szezonra így a mostani hosszabbítással 2017 végéig rendelkezik érvényes szerződéssel (playoff esetén 2018 elejéig).

A Jaguars a hosszabbítás mellett bejelentte, hogy a defensive line edző / run-game koordinátor Todd Wash-t előléptette defensive koordinátorrá. Wash fogja hívni a defensive playeket. A korábbi defensive koordinátor Bob Babich kirúgása után a vezetőség interjúztatta Jim Schwartz-ot is de Ő végül a Philadelphia Eagles hívását fogadta el. Emellett defensive edző asszisztensnek szerződtették Daniel Bullock-ot.

"Hiszünk a teljes szervezetünk fejlődésében és Gus 2017-es hosszabbítása biztosítja az a stabilitást amire minden tekintetben szükségünk van. Gus jó kapcsolatot ápol a jelenlegi játékosainkkal, biztonságot jelent a Jaguars csapatát választó szabadügynök játékosok számára, folytonosságot biztosít az edzői stábban és erre nagy szükségünk van a céljaink eléréséhez.

Ez biztosítja számunkra a legjobb győzelmi esélyt. Értékelem Shad támogatását, minden szinten nagy elvárásaink vannak az előttünk álló kulcsfontosságú szezonban." - nyilatkozta a csapat general managere Dave Caldwell.

A tulajdonos tehát bízik Bradley edzőben de mindenképpen fel kell javulniuk az idei szezonban. A hosszabbítás biztonságot jelent a vezetőedző számára de mindenki tudja, hogy visszaesés esetén azonnal repülni fog. A hosszabbítással biztosították a folytonosságot ha a Jaguars sikeresen szerepel majd az idei szezonban.

Bradley-t 2013 januárjában nevezték ki a Jaguars vezetőedzőjének miután négy éven keresztül a Seattle Seahawks defensive koordinátora volt. 12-36-os alapszakasz mérleget ért el három szezon alatt. A csapat támadóegysége biztató jeleket mutatott az idei szezonban így a sikeres szezonhoz elengedhetetlen a védelem rendbetétele ami igen gyenge volt az utóbbi szezonokban.

2015: 31. hely Engedett pontok (28.0); 24. hely összyard (375.0)

2014: 26. hely Engedett pontok (25.8); 26. hely összyard (370.8)

2013: 28. hely Engedett pontok (28.1); 27. hely összyard (379. 4)

(nfl.com, Fotó: realsport101.com, nfl.com)