Beharangozó: Panthers - Cardinals

Ez az első alkalom a franchise történetében, amikor a Carolina Panthers egy NFC döntőnek ad otthont. Vasárnap az Arizona Cardinals ellen lépnek pályára és az NFC legjobb két kiemeltje fog megküzdeni a jogért, hogy képviselhesse a konferenciát az 50. Super Bowl-on.

"Az egyike vagyunk a négy megmaradt csapatnak és mindenki minket néz." mondta a safety Roman Harper. "Ez az, amiért játszod ezt a játékot. Ez egy lehetőség, hogy kimenjünk, és megmutassuk, milyenek vagyunk."

Az első helyen kiemelt Panthers közel van a sport legnagyobb színpadához. De a hatalmas akadály is egyértelmű.

A Cardinals, ugyanúgy, mint a Panthers, kiemelkedően magabiztos formát mutatott egész évben eddig. Az Arizona az alapszakasz legjobb offense-ét és ötödik legjobb védelmét adta.

Támadásban többet passzolnak majd a downfield-re, mint bárki más. Védekezésben többet blitz-elnek majd, mint bárki más.

"A nyomás és az agresszivitás is azt mutatják, hogy egy komplett csapat." mondta a tight end Greg Olsen. "Ez egy nagyon nagy kihívás, ez kétségtelen."

"Van fegyverük mindenhol. Van egy srác ott hátul, aki dobja a labdát, Carson Palmer, benne van már egy ideje és mindent látott. Magas szinten játszott, nem csak ebben az évben, de a korábbi években is." mondta a linebacker Luke Kuechly, a Carolina hatodik helyezett védelmének vezére.

A tét soha nem volt ilyen magas egy meccsen a Bank of America Stadium-ban, de ezt nem venni észre a Carolina viselkedésében.

Ugyanezt a hozzáállást mutatta egész héten a Panthers csapata, tele vidám személyiséggel. Még mindig bizonyítaniuk kell mindenkinek, aki kétségbe vonta őket, hogy tévednek. És hűek fognak maradni önmagukhoz.

"Egész évben senki nem adott nekünk esélyt." mondta a fullback Mike Tolbert. "Nem kellene itt lenniük - ez az, amit mindenki más gondol. Szóval azok leszünk, akik vagyunk és érezd jól magad amiatt, amit teszünk a pályán és a pályán kívül egyaránt. Ez csak egy újabb epizódja ennek.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: oddsshark.com, sopitas.com