Broncos 24 - Panthers 10

Volt idő, és volt esély, de hiába próbálkoztak, ahogy csak tudtak, a Carolina Panthers nem tudta semlegesíteni a Denver védelmét az 50. Super Bowl-on és 24-10-es vereséget szenvedtek a Broncos-tól a Levi’s Stadium-ban.

"A Denver néhány igazán jó dolgot csinált a védekező oldalon és megcsináltak néhány nagy játékot." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "A pass rush erős volt és sajnos nem tudtuk kihasználni, amikor megkaptuk a labdát a red zone közelében."

A Carolina, annak ellenére, hogy szokatlan módon labdavesztéseket és büntetéseket szedett össze, kétszer is támadhatott 16-10-es állásnál a negyedik negyedben.

Az első alkalommal a Panthers 3&out-ra kényszerült. A második alkalommal, 3rd&9-nél az irányító Cam Newton-t a második alkalommal sack-elte a Super Bowl MVP-je, Von Miller. A safety T. Ward megszerezte a labdát a Carolina 4 yardos vonalán, ami után a meccset eldöntő 2 yardos TD-t szerezte a futó C. J. Anderson.

"Sokszor a dolgok egyszerűen nem alakultak jól, megtaláltuk a ritmust, de nem tudtuk állandósítani azt." mondta a tight end Greg Olsen. "Úgy tűnt, minden alkalommal, amikor elkaptuk a ritmust és egy kicsit megnyugodtunk, valami más baj történt."

A Carolina 315 yardot szerzett a Denver 194 yardjával szemben. A Panthers 21 first down-ra volt képes, míg a Denver 11-re. De ezek a statisztikák nem voltak relevánsak a végeredmény alakulásában.

A Broncos védelme nem csak négy labdaszerzést és hét sack-et ért el, ők szerezték az egyiket a meccs három TD-jából.

Miután a Denver kezdte el a pontszerzést egy 34 yardos field goal-al, Miller sack-elte Newton-t és a defensive end Malik Jackson szerezte meg a labdát az end zone-ban.

Ennek a defense touchdown-nak köszönhetően a Broncos sosem volt hátrányban.

A running back Jonathan Stewart egy 73 yardos drive után 1 yardos futással TD-t szerzett a második negyedben, lefaragva a hátrányt 07-10-re, de ennél közelebb a Carolina már nem jutott.

A meccs furcsa fordulatot vett az első félidő végén. A Panthers punt visszahordás ellen védekező csapata tévesen úgy gondolta, hogy a Denver visszahordója, Jordan Norwood fair catch-et hívott és a habozás lehetővé tette, hogy a pálya szélén egy 61 yardos visszahordást csináljon. A defensive end Mario Addison mentette meg a csapatot a touchdown-tól egy szereléssel a Carolina 14 yardos vonalánál.

A Broncos 33 yardos field goal-ra kényszerült, amivel 13-7-re növelte az előnyét.

A Carolina igyekezett válaszolni, a fullback Mike Tolbert azonban a Denver 40 yardos vonalánál elejtette a labdát, miután összeütközött a safety Darian Stewart-al.

Három játékkal később a defensive end Kony Ealy jól olvasta a játékot és egy egykezes elkapással lehalászta az irányító Peyton Manning passzát az elkapó Emmanuel Sanders elől. Ealy lett az első játékos a Super Bowl történetében, aki több sack-et és egy interception-t is szerzett a döntőben.

Miután a csapatok 3&out-ra kényszerültek, a Panthers-nek volt esélye, hogy faragjon a hátrányból, a saját 19 yardos vonaláról indulva, 1:55-el a félidő vége előtt. A Panthers eljutott a középpályáig, de a linebacker DeMarcus Ware sack-elte Newton-t, az óra pedig lepörgött.

"Rengeteg lehetőségünk volt, hogy átvegyük az irányítást a meccsen, de nem tudtunk megtenni." mondta a center Ryan Kalil. "A védelmünk lekapcsolta a lámpákat. Adtak nekünk lehetőséget újra és újra."

A Panthers a Denver térfeléig jutott a második félidő első labdabirtoklásában, de nem szereztek pontokat belőle, miután Graham Gano 44 yardos rúgása jobb kapufát találta el.

A Broncos tovább növelte előnyét, 16-7-re egy 30 yardos field goal-al, 8:18-al a harmadik negyed vége előtt.
Ismét úgy nézett ki, hogy a Carolina kész válaszolni, de a Panthers megint elvesztette a labdát. Newton passza a red zone-ban az elkapó Ted Ginn Jr. kezéből kiesett és Ward szedte össze, aki elejtette azt, de a linebacker Danny Trevathan megcsinálta a fumble recovery-t a Denver 7 yardos vonalán.

"A védelmük több labdát szerzett, mint mi, és ez óriási különbség." mondta a defensive tackle Star Lotulelei. "Jobb helyzetbe is hozhattuk volna az offense-ünket."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: newsday.com, uk.sports.yahoo.com