Idén biztosan Oaklandben marad a Raiders

A tegnapi bejelentéssel rövid időre megoldódott a stadionproblémánk. Mark Davis tulajdonos tegnap bejelentette, hogy egyéves szerződéshosszabbítást kötöttek a O.co Coliseum-ra így az idei szezonban még biztosan Oakland Raiders-nek fogják hívni a csapatot.

A hírek szerint nem csak egyéves szerződést kötöttek hanem opcionális éveket is tartalmaz a megállapodás. A stadion bérlete meghosszabbítható a 2017-es és 2018-as szezonra is de persze minden az idei év függvénye lesz.

"Lehetőséget ad számunkra, hogy tovább dolgozhassunk a jövőbeli Oakland-i terveinken. Biztonságot ad számunkra az idei szezonra és rugalmasságot biztosít a következő két évre." - nyilatkozta Davis.

A januári döntés alapján a tulajdonosok szépen kijátszották a Raiders-t Los Angelesből. A döntés értelmében a Rams beköltözhetett az Angyalok városába míg a Chergers opciós jogot kapott. A következő év elején dönteniük kell a költözésről és ha San Diego-ban maradnak akkor egy évig mi dönthetjük el, hogy össze akarunk-e költözni a Rams-el.

"Lehetőséget kaptunk rá, hogy felépítsük Oakland jövőjét és megtegyük azt amiért itt vagyunk." - nyilatkozta Nate Miley, Alameda County Supervisor.

A Raiders továbbá kinevezte Larry MacNeil-t a stadionért felelős osztály élére. MacNeil fogja vezetni az új stadion tárgyalásait is a csapat, Oakland városa és Alameda megye döntéshozói között. Korábban a San Francisco 49ers alkalmazásában állt és nagy szerepe volt a Santa Clara-i Levi's Stadium létrejöttében is.

(nfl.com, Fotó: sportingnews.com, sacbee.com)