1 millió dollárt ér Chris Johnson rekordjának a megdöntése

A 2008-as NFL Scouting Combine-on az East Carolina Egyetem running backje, Chris Johnson megdöntötte a 40 yardos sprint rekordját. A Tennessee Titans által az első körben Draftolt játékos 4.24 másodperces ideje a mai napig megdönthetetlennek számít.

Játékosok jöttek és mentek de hét év alatt nem dőlt meg a rekordidő. Két éve már többen rekorddöntés víziónáltak de a Texas elkapója Marquise Goodwin végül 4.27-et futott. A rekord dicsősége mellett az Adidas most azonban alaposan bepromózta a rekorddöntést.

A sportszergyártó cég üzenete: "Döntsd meg a rekordot, nyerj egy milliót.". Legalábbis adózás előtt. A cég 1 millió dollárt ad annak a sportolónak akinek sikerül megdönteni Johnson rekordját. Tavaly 100.000 dollárt kapott a három leggyorsabb futó.

A pénznyereményhez természetesen Adidas cipőben kell rekordot dönteni. A Combine során minden játékos meg akarja mutatni, hogy mire is képes igazából. A csapatok vezetősége előtt egy-egy jó szerepléssel rengeteget javíthatnak a Draft értékükön.

A rekord megdöntésével persze azonnal rivaldafénybe kerülne a játékos de ez önmagában még nem garantálja az elsőkörös picket. A Johnson idejéhez közel kerülő Goodwin-t például csak a harmadik körben választotta ki a Buffalo Bills csapata.

A mostani promóval annyi garantálható, hogy a leggyorsabb futók Adidas cipőben pompázva fognak felállni a startvonalra. A cég szempontjából jó ingyenreklámnak minősül a "verseny" mert rengetegen lesznek Adidas cipőben de most izgulhatnak, hogy senki se döntse meg a rekordot. Ráadásul az jó kérdés, hogy mi van akkor ha többen is megdöntenék a rekordot.

(nfl.com, Fotó: fansided.com, nfl.com)