A Lions elküldte a helyi hőst

A Detroit Lions megvált a helyi hőstől, a running back Joique Bell-től. A futó a detroiti Wayne State Egyetem játékosa volt és draftolatlan szabadügynökként került be az NFL-be.

Újonc szezonjában csapatról csapatra járt, megfordult a Buffalo Bills, a Philadelphia Eagles, az Indianapolis Colts és a New Orleans Saints csapatánál is de a legtöbb állomáshelyén csak a gyakorlócsapatban kapott lehetőséget.

2011 végén "hazaköltözött" és a 2012-es szezontól kezdve folyamatosan számítottak a szolgálataira. Jól küzdött a pálya közepén és a passzjátékban is be tudott segíteni. Nagyon jól működött Mikel Leshoure és Reggie Bush kiegészítőembereként.

A tavalyi offseasonban három műtéti beavatkozáson is átesett és ahogyan a tengerentúli médiában mondták a sebességét otthagyta a műtőasztalon. A tavalyi alapszakaszban 90 futásból 311 futott yardot szerzett ami csak 3.5-ös átlagot jelent futásonként.

Persze nem csak Bell hanem az egész Lions offense visszaesett a futójáték tekintetében és történelmileg is kétarcú szezont futottak. A támadóegységnek el kellett tolódni a passzjáték felé mert futójátékkal esélytelenek voltak.

Bell áprilisban betölti a 30. életévét továbbá a sérülései és a sebességvesztése miatt kérdésessé vált a jövője. Kezdő biztosan nem lesz az NFL-ben de egy jó tartalékká még visszaküzdheti magát.

Eddigi pályafutása során 2.235 futott yardot, 22 futott touchdownt, 161 elkapásból 1640 elkapott yardot és 1 elkapott yardot szerzett.

(nfl.com, Fotó: helmet2helmet.com, twitter.com)