Visszavonult Jared Allen

A Cowboy ellovagolt a naplementébe. Jared Allen bejelentette a visszavonulását amivel távozik az utóbbi évtized egyik, ha nem a legjobb pass rushere. 12 éves pályafutása során négy csapatot is megjárt és sokak kedvenc védőjévé nőtte ki magát a távozó defensive end.

Allen-t a 2004-es Draft negyedik körében választotta ki a Kansas City Chiefs és az első három szezonjában a ligaminimumért játszott. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszott és rövid időn belül kirobbanthatatlanná vált a kezdőcsapatból.

"Ezúton szeretném megköszönni a családomnak, a barátaimnak, a szurkolóknak és a csapattársaimnak a 12 éves támogatásukat. Nagyszerű menet volt a számomra és nem lehetnék ennél hálásabb az emlékekért. Szeretnék köszönetet mondani a Carolina Panthers, a Chicago Bears, a Minnesota Vikings és a Kansas City Chiefs csapatának, hogy hittek bennem, lehetőséget adtak rá, hogy megéljem az álmaimat és hogy csodálatos a közösségük részese lehettem. Köszönet az életre szóló emlékekért." - szerepelt Allen közleményében.

A Chiefs-nél eltöltött négy szezonja alatt 43 sacket szerzett. 2008 áprilisában eltradelték a Minnesota Vikings csapatával és a szerződésével a liga legjobban fizetett védőjátékosa lett. Hat év után végül távozott, két éve a Chicago Bears játékosa volt és a tavalyi szezon közepén csatlakozott a Carolina Panthers csapatához akikekkel pályafutása során először bejutott a Super Bowl-ba.

Allen az évközi trade-el magával hozta a Bears-es szerződését ami szerint 8.5 millió dollárt foglalt el a Panthers fizetési sapkájából. Az idő előrehaladtával Allen is megkopott kissé és csak 7.5 sacket szerzett az utolsó két alapszakasz során.

A Panthers minden bizonnyal nem ragaszkodott volna Allen további szolgálataira és a papírforma szerint megváltak volna tőle az offseasonban. A szerződés felépítése miatt egyetlen cent halott összeg nélkül megválhattak volna tőle ami biztosan befolyásolta a végső döntés meghozatalában is. Dicsőségesen távozhatott.

Allen profi pályafutása során 187 mérkőzésen lépett pályára, 643 tacklet, 136 sacket, 6 interceptiont, 31 kierőszakolt fumblet és 4 safetiet szerzett. Öt évben választották be a Pro Bowl és négy alkalommal az All-Pro első csapatába.

Neki nem kellett két kéz a sackhez és az sem zavarta ha útban volt egy falember

(nfl.com, wikipedia.org, Fotó: zimbio.com, nflnetwork)