Március elején két kezdő védőjét is elküldi a Lions

Tegnap előtt kiderült, hogy a következő szezon kezdetét követően a Detroit Lions meg fog válni két kezdő védőjétől is. A linebacker Stephen Tulloch szerződését fel fogják bontani és nem fognak hosszabbítani a lejáró szerződésű safetyjükkel James Ihedigbo-val. Az NFL Media mindentudója Ian Rapoport számolt be a hírről.

Tulloch 2011-ben csatlakozott a Lions csapatához és a csapatnál eltöltött öt szezonjából négyszer pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen. A két évvel ezelőtti alapszakasz azonban idejekorán véget ért a számára amikor Aaron Rodgers sackelését követő ünneplésben elszakadt a keresztszalagja.

A tacklegyár a Lions-nál eltöltött 5 szezonja alatt 485 tacklet, 10 sacket, 3 interceptiont és 2 kierőszakolt fumblet szerzett. 31 évesen a sérüléséből visszatérve azonban már nem volt kirobbanó formában és már nem számított 3 downos játékosnak. A fizetési sapkából 7.3 millió dollárt foglal el és az elküldésével csak 1.3 millió dollár halott összeg marad utána.

Ihedigbo két éve, kétéves szerződéssel szabadügynökként érkezett a Baltimore Ravens csapatától. Az idejét letöltötte a Lions-nál így most új csapatot kell találnia magának. 134 tacklet, 1 sacket, 5 interceptiont és 3 kierőszakolt fumblet szerzett a két szezonja alatt.

DeAndre Levy visszatér a csípősérüléséből így a gyenge oldali poszt tulajdonképpen megoldottnak tekinthető és valószínűleg Josh Bynes fog bejönni középre Tulloch helyére. A Lions pedig valószínűleg hosszabbítani fog Isa Abdul-Quddus-al aki a strong safety posztján helyettesítheti majd Ihedigbo-t.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com)