Az Alex Mack pletyka

Amióta Ian Rapoport megszellőztette, hogy Alex Mack, a Cleveland Browns centere várhatóan kilép 2017-ig szóló szerződéséből, több elmélet is napvilágot látott. Az egyik és számunkra legérdekesebb, hogy George Warhop a Tampa Bay Buccaneers csapatához próbálja csábítani volt játékosát. 

Kezdjük az elején! Méltassuk egy kicsit a játékost, hiszen csak egy háromszoros Pro Bowler-ről beszélünk! Satöbbi, satöbbi…

Aztán ugye ott van az a tény, hogy jelen pillanatban még érvényes szerződése van a játékosnak, mint említettem 2017-ig. Mindkét hátralévő évben 8 millió dollárt rakhatna zsebre, igaz az való, hogy szerződése felbontása egy dollárt sem jelentene jelenlegi munkaadójának a halott pénzek táblázatában.

Továbbá említenek itt olyan indokokat is, hogy Alex Mack kaliforniai srác és szeretne valami olyan helyen játszani, ahol látja is a napfényt és nem kell a zord idővel bajlódania. Nos, ha így lenne, akkor az meg nem az az igazi profi sportolói mentalitás, aminek a fogalmát annyiszor keressük ezen a blogon.

Alex Mack egyébként a 2009-es játékosbörzén került kiválasztásra a Browns csapata által. Pont abban az évben, amikor George Warhop is munkába állt Clevelandben. Ugyanakkor annak kevés esélyét látom, hogy egy frissen kinevezett offensive line coach-nak a legkisebb beleszólása is volt abba, kit rakjanak a keze alá. Igaz, onnantól egy sikeres együttműködésről beszélhetünk.

A kételyeim azonban a következők:

a., Bár Mack kiváló játékos, miért lenne szükségünk új centerre, amikor a keretünkben van Joe Hawley és  Evan Smith? Ha ennyi pénzt áldozunk egy támadó falemberre, akkor az már legyen olyan, aki a vakoldalt is megoldja! Akár Cordy Glenn, aki még futás blokkolásban is igen jó? Akár!

b., Azt sem értem a Cleveland miért akarna megszabadulni a játékostól, hiszen a fizetési sapkában kb. olyan jól állnak, mint mi. Hacsak tényleg nem a játékos vágyik egy napsütötte vidékre!

Akárhogy is, nekem ez nem tűnne túl ésszerű megoldásnak Jason Licht részéről, s bízom is benne, hogy ennél okosabban költi majd a sok a pénzt. Vagy a Travis Benjamin hír hallatán most mindenki azt hiszi, hogy a Cleveland játékosok a napsütötte Tampába vágynak?

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com