A Combine második napjának nyertesei

0ap3000000639549.jpgJavában zajlik a Scouting Combine ahol a Draftra jelentkező játékosoknak meg kell mutatniuk magukat az NFL csapatok vezetői előtt. Az esemény fontos az április végi Draft szempontjából mert egy jó szereplés után a játékosok feljebb kerülhetnek a képzeletbeli Draft sorrendben és persze az új kollektív szerződés szerint a magasabb kiválasztási hely jobban fizető újonc szerződést jelent.

Jared Goff, Cal, QB

Goff már a Combine előtt is az idei évfolyam legjobbjai közé tartozott. A tegnapi produkciója után a zsebirányító bebizonyította, hogy tényleg Ő posztjának legígéretesebb játékosa. Kivételes lábmunka és remek dobási mechanika jellemezte a Combine-on. Az elemzők véleménye szerint az a legfontosabb, hogy Goff nagyon következetes volt, pontos labdákat adott és remekül változtatta a labda sebességét és pályáját is. Goff megmutatta az edzők és a megfigyelők előtt, hogy pontos passzokra képes és változó playeknél is jó területekre tudja betenni a labdát. A Pro Day előtt Goff számít az évfolyam legjobb irányítójának.

Will Fuller, WR, Notre Dame

Fuller-t a Draft előtt a játékosbörze második napjára tették de ez mára megváltozott. A vártnál jobban sikerült elkapások és a pozíciós gyakorlatok után most már elsőkörös prospectnek számít. Az elkapási képességeit megkérdőjelezték a Combine előtt rácáfolt a kétkedőkre, bemutatta rendkívüli robbanékonyságát és atletikusságát is. 4.32 másodperc alatt futotta le a 40 yardot, 33.5-inch súlypontemelkedést és 320 cm-t ugrott a távolugrásnál.

Josh Doctson, WR, TCU

Doctson nagyon produktív volt az utolsó két szezonjában de a szakértők többségének a véleménye szerint nem lesz elsőszámú a profi ligában. Egy második számú célpontot láttak benne mert megkérdőjelezték a sebességét és a robbanékonyságát. 4.50 alatt futotta a 40 yardot, a vártnál jobb eredmény és a remek elkapások (ragadtak hozzá a labdák) után máris a legjobb prospectek között emlegetik.

Laquon Treadwell, WR, Ole Miss

Treadwell posztjának legjobbjai közé tartozott (ha nem Ő a legjobb) és ezt csak megerősítette a Combine-on bemutatott produkciójával is. Nem futotta le a 40 yardot de fantasztikusan szerepelt az elkapásoknál. Egyensúly, remek lábmunka és nagyon precíz routok jellemezték. Kitűnően szerepelt a mély passzok és az oldalpasszok során egyaránt. Egyértelműen elsőszámú elkapó és az első nap fő esélyese.

Dak Prescott, QB, Mississippi State

Az évfolyam feltérképezése után az elemzők keresik az osztály harmadik legjobb irányítóját. A Combine második napja után Goff és Carson Wentz mögé most már egyértelműen feljött Prescott. Az egyik legjobban teljesítő irányító volt a passzok során, kiemelkedő pontosság és időzítés jellemezte. Nagyszerű lábmunka, egyensúly és kontroll jellemezte amikor hátralépett a labdával amit azért emeltek ki a szakértők mert iskolai pályafutása nagy részében shotgun formációban irányított. Nagyszerű adottságai és remek vezetői képessége miatt több csapat célpontja lehet a második nap elején de nem lehet kizárni az első kör végi pick sem.

(nfl.com, Fotó: nfl.com)