Peyton Manning holnap bejelenti a visszavonulását

Bajnokként távozik Peyton Manning. A legendás 18-as a holnapi sajtótájékoztatón fogja bejelenteni, hogy 18 szezon után visszavonul a profi futballtól.

A hírről elsőként az ESPN számolt be de tényként kezelhetjük Manning visszavonulását mert azóta már az összes jelentős NFL-el foglalkozó oldal beszámolt a hírről. A sajtótájékoztató holnap 19 órakor veszi kezdetét.

Az ESPN-es Chris Mortensen értesülései szerint Manning már tegnap este közölte döntését John Elway-el és a Denver Broncos vezetőedzőjével Gary Kubiak-al is.

A Broncos vezetősége már felkészült a bejelentésre mert a hírek szerint hároméves, 45 millió dolláros szerződéshosszabbítási ajánlatot tett a csapat korábbi tartalékirányítójának, Brock Osweiler-nek.

"Ha megnézzük mindazt amit Peyton megvalósított játékosként és emberként akkor könnyen belátható,  szerencsések vagyunk, hogy a mi csapatunkat választotta. Nagyon hálás vagyok azért mert Peyton a Denver Broncos csapatát választotta és a gratulálok a Hall of Fame karrierjéért." nyilatkozta Elway.

A profi 21. századi profi futball elképzelhetetlen Manning nélkül. A játéka mellett kiemelkedett a snap előtti olvasásban és a védelem olvasásában.

A védelem olvasásában a liga legjobbjának számított, rengeteg alkalommal áthívta a játékokat de több alkalommal is a védelmeket olvasva hívta be a playeket. A defense olvasása elősegítette a sackek elkerülését, a liga történetének legjobb sack százalékával rendelkezik.

Manning visszavonulásával távozik az NFL legeredményesebb irányítója. Manning nevéhez fűződik a legtöbb passzolt yard, a legtöbb touchdown passz és rekordot jelentő 5 alkalommal választották meg a liga legértékesebb játékosának.

"Nem volt sok örömöm a szezon kezdeti szakaszában amikor sérülten nem ment a játék így nagyon hálás vagyok azért, hogy visszatérhettem egészségesen és kivehettem a részem az utóbbi pár hétből." - nyilatkozta Manning az 50. Super Bowl-on a Panthers legyőzését követően.

266 alapszakasz mérkőzésen (265 találkozón kezdett) lépett pályára. 71.940 passzolt yardot és 539 passzolt touchdownt szerzett. 14 szezonban választották be a Pro Bowl, 7 alkalommal bekerült az All-Pro első és 3 alkalommal a második csapatába.

Szintén NFL rekordot jelentő 200 győzelmet szerzett (alapszakasz és playoff mérkőzések összesen) és a liga történetének egyetlen kezdőirányítója akit két csapattal is megnyerte a Super Bowl-t.

(nfl.com, Fotó: nfl.com, twitter.com, twitter.com)