Victor Cruz: cut vagy paycut

A mai nappal kezdeti veszi a petting a szabadügynökpiacon, a csapatok felvehetik a kapcsolatot a játékosok ügynökeivel, szerződést azonban nem írhatnak alá. Az együttesek háza táján is megkezdődött a mozgolódás és New York (New Jersey) szebbik fele sem maradt esemény nélküli. Victor Cruz státusza már régóta kérdéses, most pedig pont kerülhet az ügy végére: vagy belemegy a fizetéscsökkentésbe, vagy ő is szabadügynökké válik.

A kiváló képességű, ám az elmúlt másfél évet sérülés miatt kihagyó slot elkapó 9,9 millió dollárt keresne 2016-ban, ennyit azonban biztosan nem fog, hiszen más csapattól sem kapna ekkora pénzt. 55 millió dollár áll Jerry Reese rendelkezésére a fizetési plafon alatt és Cruz elküldésével további 6,1 millió zöldhasúval nőne ez az összeg.

Érzésem szerint a legjobb döntés az lenne, ha játékosunk belemenne a fizetéscsökkentésbe. A stadiontól néhány mérföldre nőtt fel és ezer szállal kötődik a városhoz és a franchise-hoz, bár ebben a kemény üzleti környezetben ez nem sokat számít. Az azonban igen, hogy Ben McAdoo-ék készen állnak arra, hogy egy újabb esélyt adjanak neki és türelmesen kivárják az újabb rehabilitáció végét. Zsinórban 26 összecsapást hagyott ki a 2011-es esztendő felfedezettje, így egy csapatváltás még jobban megnehezítené a WR dolgát. Nem kellene új playbookot tanulnia, megszoknia egy új légkört és küzdeni a csapatba kerülésért. Végül pedig azt se feledjük, hogy a jelen körülmények között nem valószínű, hogy bármelyik csapat is túlfizetné, így valószínűleg a pénztárcája is a maradással járna a legjobban.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: nydailynews.com