Újabb trade szenzáció a Philadelphia Eagles-től

0ap3000000642130.jpgA jelek szerint a Philadelphia Eagles kiérdemelte az offseason trade "királya" címet. Tavaly még Chip Kelly general manager / vezetőedző sokkolta a világot a tradejeivel de a jelek szerint a csapat most megpróbálja eltakarítani az utána maradt vagy inkább az általa okozott káoszt.

Kelly első szenzációt keltő lépése running backje, LeSean McCoy eltradelése volt a Buffalo Bills csapatával. A futó ellenértékeként a Bills linebackere Kiko Alonso érkezett az Eagles-hez. Később lecsapott a Dallas Cowboys által mellőzött futóra Demarco Murray-re és a Seattle Seahawks cornerbackjére Byron Maxwell-re. Egy év távlatából azonban kimondhatjuk, hogy mindhárom üzlet ráfizetéses volt.

A pénzügyi osztályra száműzött és a részleges kontrollt visszakapó Howie Roseman visszatérése után nagytakarításba kezdett amelynek első lépése a jelek szerint Kelly melléfogásainak kijavítása lett. Az Eagles jelenlegi vezetősége nem tétlenkedett és egy üzlettel két tavaly szerződtetett játékosától is megszabadult.

A cornerback Byron Maxwell (a vállproblémái miatt még nem biztos) és a linebacker Kiko Alonso iránt érdeklődést mutatott a Miami Dolphins csapata és azonnal Floridába küldték a két védőjüket.

Maxwell-el hatéves, 63 millió dolláros szerződést kötött az Eagles-el és a szerződés felépítése miatt egész jól járt most a Dolphins. A cornerbacket a tavalyi szabadügynökpiac legrosszabb igazolásai között emlegetik de a már kifizetett aláírási és kerettagsági bónusz miatt jobb helyzetbe került a Dolphins.

A cornerback 8.5 millió dollárt fog elfoglalni az idei és 10.5 millió dollárt a jövő évi fizetési saokából. A két évre csak 3 millió dollárgarantált összeg vonatkozik, az első két szezon letelte után pedig "csak" 3.6 millió dollár halott összeg ellenében 29.8 milliót szabadítanának fel és az új defensive koordinátor Vance Joseph rendszerében akár újra a régi fényében tündökölhet Maxwell.

A legfrissebb hírek szerint azonban nem biztos, hogy létrejön a Maxwell trade mert a Dolphins orvosai problémásnak találták a játékos vállát. A cornerback vállsérülés miatt kihagyta a szezon utolsó két mérkőzését.

Kiko Alonso megszerzése már kevésbé rizikósabb döntésnek tűnik mert a linebacker most lép újonc szerződésének utolsó évébe amelyben 991 ezer dollárt foglal el a fizetési sapkából amelyet egyetlen cent halott összeg nélkül fel lehet bontani.

Alonso szenzációs újonc évet produkált de térdsérülést szenvedett és az Eagles-nél messze elmaradt a régi önmagától. Azonban mindent egybevetve a Dolphins keveset kockáztat és sokat nyerhet Alonso megszerzésével.

A harmadik szenzációt Murray elküldése jelentette aki a Tennessee Titans játékosaként folyatja majd a pályafutását. Bár a tavalyi szezon ismeretében mégsem annyira meglepő az RB eltávolítása akit ötéves, 40 millió dolláros szerződéssel szereztek meg a tavalyi offseasonban.

Murray a két évvel ezelőtti alapszakasz legjobb futója volt a maga 1.845 futott yardjával és 13 touchdownjával. Emellett 416 elkapott yardot szerzett és a jó teljesítményének köszönhetően megválasztották az Év legjobb támadójátékosának.

A tavalyi szezonban azonban messze a várakozások alatt teljesített és az alapszakasz utolsó mérkőzésein már száműzöttként tekintettek rá. 702 futott yard, 6 futott TD, 322 elkapott yard és 1 elkapott TD fűződik a nevéhez.

A futó kudarcot vallott az Eagles-nél de újra felépítheti magát a Titans-nél. A második profi szezonját kezdő Marcus Mariota személyében megbízató irányítót kapott és a Draft első választásával megerősíthetik a támadófalat ami elengedhetetlen a jó futójáték megteremtéséhez.

A tavalyi szezonban sokat kritizálták az Eagles szerződtetéseit és egy év után kimondhatjuk, hogy a kritikusoknak igaza lett. Jövő februárban érdemes lesz majd visszanézni, hogy ki járt jobban a mostani tradekkel.

(nfl.com, Fotó: nfl.com, bleedinggreennation.com, foxsports.com, reddit.com)