Egyéves szerződéssel visszatér Green Bay-be korábbi előskörös pick

Nick Perry-t a 2012-es Draft első körében választotta ki a Green Bay Packers de eddigi teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. Elsőkörös révén a csapat rendelkezett az ötödik éves opciójával de nem éltek a lehetőséggel így Perry kikerülhetett a szabadügynökpiacra.

Egy csapat nélkül eltöltött nap után, és valószínűleg megkeresés nélkül a védő visszatért korábbi csapatához. Perry egyéves 5 millió dolláros szerződést kötött a Packers-el amihez még hozzájönnek az ösztönzők is.

Perry egész profi pályafutása során kiegészítőembernek számított, négy éve alatt 46 mérkőzésen lépett pályára 16 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. Pályafutása legjobb évében 4 sacket ért el és a tavalyi alapszakaszt 3.5 sackel zárta. A playoffban azonban kicsit jobban teljesített mert a januári Redskins és Cardinals elleni mérkőzéseken szerzett 3.5 sackjével egalizálta az egész éves alapszakaszbeli teljesítményét.

Némileg meglepő, hogy a Packers Perry-vel hosszabbított mert korábbi outside linebackerük Mike Neal még mindig szabadügynök. Az igaz, hogy Neal három évvel idősebb de jobban teljesített az utóbbi években. Valószínűleg anyagi okok állnak a döntés hátterében.

(nfl.com, Fotó: acmepackingcompany.com)