Újabb trade szenzáció: A Patriots eltradelte a legjobb védőfalemberét

Meglepő hírt jelent meg tegnap este az NFL foglalkozó oldalakon ami szerint a New England Patriots eltradelte egyik legjobb védőjét, Chandler Jones-t az Arizona Cardinals csapatával.

Nem sokkal később megerősítették a hírt és kiderült, hogy a Cardinals Jones ellenértékeként átadta az idei második körös Draft pickjét és a korábbi elsőkörös falemberét, az offensive guard Jonathan Cooper-t.

A nyilatkozatok alapján mindkét csapat erősítésre szorult a két játékos posztján így mindketten jól jártak a trade-el. Persze Jones sokkal jobb játékosnak számít amit jól megmutat, hogy Draft pick is járt a küldött játékos mellé.

Jones-t a 2012-es Draft első körében választotta ki a Patriots és eddigi pályafutása során 36 sacket, 211 tacklet, 1 interceptiont és 10 kierőszakolt fumblet szerzett. A tavalyi szezonban 12.5 sacket szerzett így nagy erősítést jelent a Cardinals védőfala számára.

Nagy meglepetést jelentett a defensive end elküldése mert Bill Belichick vezetőedző tőle szokatlan módon a tavalyi szezon végén agyba főbe dicsérte a védőfalemberét.

Nagy probléma azonban a játékos szempontjából, hogy januárban letartóztatták. Félmeztelenül és dezorientáltan vitték be a rendőrségre. Utólag kiderült, hogy szintetikus marihuánát használt. Persze ott a fizetési sapka és az O-line megerősítése de Belichick hírhedten nem tűri meg a fegyelmezetlen játékosokat és valószínűleg a januári eset áll a trade hátterében (vagy nagyban befolyásolta).

A Patriots által megszerzett Cooper a 2013-as Draft hetedik választottja volt de eddigi pályafutása nem sikerült bebizonyítani a magas kiválasztását. Az újonc szezonját teljes egészében ki kellett hagynia és az utolsó két szezonban csak 11 mérkőzésen volt kezdő.

A jobb és a bal guard posztján is kipróbálták de Ted Larsen-el szemben végül elvesztette a kezdő posztért folytatott versenyt. A tavalyi szezonban mutatott teljesítménye alapján a Pro Football Focus az 50. helyen rangsorolta Cooper-t a guardok között.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com,archive.azcentral.com)