Csapat nélkül maradt a liga korábbi sztárelkapója

Ahogyan arra számítani lehetett a Cleveland Browns elküldte wide receiverét Dwayne Bowe-t. Az elkapót a tavalyi offseasonban szerződtette a csapat és kimondható, hogy Bowe egyszerre nevezhető a tavalyi offseason legnagyobb melléfogásnak és a legjobb "tárgyalójának" is.

Az elkapó kétéves, 13 millió dolláros szerződéssel érkezett Clevelandbe tavaly márciusban. A szerződés 9 millió dollár garantált keresetet tartalmazott. Bowe-nak a tavalyi szezonban 5 elkapása volt 53 yardért így bizton kijelenthető, hogy a liga legjobban fizetett elkapója volt. Elkapásonként 1.8 millió dollárt keresett.

Mivel csak 5 elkapása volt így még a játékost magát sem lephette meg a cut. A szerződés felépítése alapján 8 millió dollárt foglalt el az idei fizetési sapkából. Bowe a régi vezetés embere volt és az új rezsim számára még úgy is megért a cut, hogy 4.6 millió dollár halott összeg maradt utána.

Most már száműzöttnek számít Bowe pedig egykoron a liga legjobbjai között emlegették. A jelenleg 31 éves elkapó a 2007-es Draft első körében választotta ki a Chiefs és a csapatnál eltöltött nyolc éve alatt 7.155 elkapott yardot és 44 elkapott touchdownt szerzett. 2010-ben beválasztották a Pro Bowl-ba és az All-Pro második keretébe is.

Bowe egykoron csapata legjobb elkapójának számított így három évvel ezelőtt, ötéves 56 millió dolláros szerződést kötött a receiverrel miután a 2012-es szezonban franchise taggel játszott. Most már kimondható, hogy az utolsó Chiefs-es évek már a hanyatlás korszakát vetítették elő de tavalyi év után nem biztos, hogy még valaha is pályára fog lépni az NFL-ben.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com)