Draft Preview: Futók

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.Kezdjük azzal a poszttal, amelyben a Panthers kétségtelenül az egyik legjobb - a futók. A Carolina-é a leghosszabb sorozat, egymást követő 27 alapszakasz meccsen ért el legalább 100 yardot.

MIKE MAYOCK TOP5

Ezekiel Elliott (6-0, 225, Ohio State)

Egymás utáni 1800 yardos szezonok után Elliott úgy tűnik, hogy egy potenciális TOP10-es választás lesz. Valóban megérett az NFL-re, több mint 200 yardot futott a Big Ten döntőben és a Buckeyes két playoff győzelme során 2014-ben.

Derrick Henry (6-3, 247, Alabama)

A legjobb volt 2219 yarddal az elmúlt szezonban, megkoronázva egy valóban figyelemre méltó amatőr karriert. Megnyerte a Heisman Trophy-t és nemzeti bajnok lett tavaly. A talán igen, talán már nem lesz a táblán, amikor a Panthers választ a 30. helyen a drafton.

Devontae Booker (5-1, 219, Utah)

A potenciális másodlagos körös pick egy profi stílusú offense-ben játszott és úgy futott, mint egy profi, az utolsó két egyetemi szezonjában 1512 yard és 1261 yardot futott, annak ellenére, hogy kihagyta az utolsó három meccset sérülés miatt. Teljesen felépült, még időben ahhoz, hogy részt vehessen az NFL Scouting Combine-on.

Kenneth Dixon (5-10, 215, Louisiana Tech)

Egy kemény futó, aki nem megy le könnyen, Dixon-nak egyértelműen van egy trükkje az end zone-ba való bejutásra, a Football Bowl Subdivision-ban a második volt 87 futott touchdown-al. Csak néhány yarddal  maradt el az 1000 yardtól mind a négy egyetemi szezonjában, valószínűleg a második nap kel el a drafton.

C. J. Prosise (6-0, 220, Notre Dame)

Prosise viszonylag új a posztján, miután sok időt töltött wide receiver poszton és a speciális csapatban, mielőtt tavaly 1000 yardot futott.

KITŰNŐ COMBINE

Keith Marshall (5-11, 219, Georgia)

Marshall sérülésekkel küzdött az egyetemen, de biztosan látszik, egészséges lett a Scouting Combine-ra, és úgy néz ki, mint egy harmadik napi (4-7 forduló) draft választás. 4,31-es eredménye a 40 yardos futás során a legjobb idő volt, poszttól függetlenül. Emellett a negyedik lett a futók között 25 ismétléssel a fekvenyomás során.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: freelock.com