Mihez kezdhet a Browns a Draft második helyével?

Az egész offseasonban azt találgatták az elemzők, hogy melyik fiatal irányítót fogja kiválasztani a Cleveland Browns csapata az idei Draft második helyén. A Browns majd egy hónapja szerződtette a Washington Redskins-től elküldött Robert Griffin III-t és sokan megkérdőjelezték, hogy a megváltozott helyzet miatt irányítót Draftolnának második helyen.

RG3 megszerzése után a múlt héten bejelentették, hogy a Los Angeles Rams egy zsák Draft pickért cserébe megszerezte az 1/1-es picket a Tennessee Titans csapatától. A Rams biztosan irányítót fog választani, a kérdés már csak az, hogy kire esik majd a választásuk. A Cal-os Jared Goff és a North Dakota State-es Carson Wentz versenyzik az első helyért.

Sokak véleménye szerint Goff lesz a befutó és a hírek szerint ezzel a választással a Browns is nagyon elégedett lenne. A Browns vezetősége Wentz-t akarja kiválasztani és így Ő még elérhető lenne a második helyen.

Goff nem érdekli a Browns-t és ha Roger Goodell Wentz nevét fogja elsőként felolvasni akkor felesleges lenne megtartani a második helyet. Megfelelő ajánlat esetén persze Wentz bennmaradása esetén is elcserélhetik a második helyet.

A hírek szerint a Browns general managere Sashi Brown már több csapattal is felvette a kapcsolatot és elkezdte kiárulni a második picket. A Top 10-en belüli pickekben gondolkodik és nem is teszi rosszul mert több csapat is található a Draft lista elején akiknek irányítóra van szüksége.

A legnagyobb esélyes a Miami Dolphins trade-el a nyolcadik helyre feljövő Philadelphia Eagles csapata. A csapat már hosszabbított Sam Bradford-al de a sérülékenysége miatt szükség van egy megfelelő tartalékra. Emellett a Philly új vezetőedzője Doug Pederson is érdeklődik Goff és Wentz iránt.

Mark Sanchez távozott az Eagles-től de a Pederson magával hozta Chase Daniel-t akivel már a Kansas City Chiefs csapatánál is együtt dolgozott korábban. Kézenfekvő megoldás lenne egy fiatal irányító kiválasztása az Eagles szempontjából de nem biztos, hogy megérne egy második körös plusz picket mert így a 77. helyen választhatnának legközelebb.

Az Eagles mellett feljöhet még a New York Jets és a San Francisco 49ers csapata is. A 49ers a hetedik helyen áll így Ők ugyancsak megúszhatnák egy plusz második körös pickel. A Jets-nek azonban a 20. helyről kellene felmenni így az jóval nagyobb áldozattal járna.

A Jets-nek 18 hely javításáért minimum két második körös vagy a jövő évi első körös pickjét kellene bedobnia. Persze ott van egy Rams tradehez hasonló "zsák pickes" ajánlat is. Geno Smith és Bryce Petty mellé elkelne még egy QB de a magas Draft ár miatt végleg kizárnák Ryan Fitzpatrick visszatérésének a lehetőségét.

A lényeg az az, hogy a Rams trade miatt megváltozott a Browns második pickjének értéke is. Ezzel párhuzamosan azonban még több felelősség terheli a Browns új vezetőségét is. A csapat neve összeforrt a sikeretlen jelzővel így a szurkolók számára megbocsáthatatlan lenne, ha a csapat hátra tradelne és a második helyen kiválasztott játékos a jövő sztárjává válna.

Fotó: cbssport.com, nflspinzone.com, stripehype.com