Eddig nem jött be amikor Top helyekre cseréltek fel irányítóért

Idén a Carolina Panthers felcserélt az első helyre, hogy kiválasszák a csapat következő irányítóját. Az első helyen már történt egy csere és az utána következő választások közül többet is elcserélhetnek a csapatok az előttünk álló napokban. A múlt alapján azonban nem szerencsés irányítóért felcserélni a Top helyekre.

2012-től kezdve 6 olyan csere volt amikor egy csapat Top 5-ös helyekre felcserélt egy irányítóért. 2012-ben a Washington Redskins Robert Griffin III-t, 2016-ban a Los Angeles Rams Jared Goff-ot, a Philadelphia Eagles Carson Wentz-t, 2017-ben a Chicago Bears Mitchell Trubisky-t, 2018-ban a New York Jets Sam Darnold-ot és 2021-ben a San Francisco 49ers Trey Lance-t választotta.

Ezek közül azonban egyik sem vált be igazán. RG3 nagyon jól kezdett, az év újonc támadójátékosa volt, de megsérült a rájátszásba és a sérülés rányomta bélyegét az egész pályafutására. Goff és Wentz Super Bowl-t játszott. Előbbi kezdő volt de vesztett, utóbbi nyert de a playoffba csak csere volt sérülés miatt. Trubisky és Darnold jelenleg tartalék. Lance-t pedig a hírek szerint elcserélné a 49ers.

Az utóbbi 11 évben így nem hozott szerencsét ha valamelyik csapat Top helyre cserélt irányítóért. Lance-n kívül már egyetlen játékos sem az Őt kiválasztó csapatot erősíti. RG3 visszavonult, Wentz-nek nincs csapata, Trubisky és Darnold tartalék, Lance-től meg akarnak szabadulni. Egyedül Goff kezdő a jelenlegi csapatánál.

Fotó: twitter.com