Draft Preview: Defensive end-ek

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Joey Bosa (6-5, 269, Ohio State)
A posztján a legjobb játékos a drafton, hatékony játékos volt mindhárom évében az Ohio State csapatában. A legtermékenyebb másodévesként volt, 13,5 sack-et szerzett, All-American választás lett. A futás elleni erejének  és kiváló passz rush képességének kombinációjának köszönhetően TOP5 pick lehet.

Leonard Floyd (6-6, 244, Georgia)
Floyd volt a Bulldogs legjobbja a sack-ek tekintetében mindhárom évben, 17-el fejezte be a pályafutását. Felépítése alapján edge rusher lehet egy 3-4 rendszerben. Valószínűleg az első forduló közepén lekerül a tábláról.

Shaq Lawson (6-3, 269, Clemson)
Várta az esélyt és berobbant, 12,5 sack-et, 25.5 yardveszteséges tackle-t ert el és All-American választás lett. Küzdött a sérülésekkel de nem hagyott ki egyetlen meccset sem. Első körös esélyes, olyan vonásokkal rendelkezik, hogy illeszkedhet bármelyik védekező rendszerbe.

Emmanuel Ogbah (6-4, 273, Oklahoma State)
Ogbah egy rendkívül hatékony pass rusher volt az egyetemen, 24 sack-et ért el két éve alatt. Megmutatta lenyűgöző sebességét a Combine-on, 4,63-at futott 40 yardon (ez a második legjobb idő volt a defensive linemen-ek között). Késői első körös választásnak tűnik.

Kevin Dodd (6-5, 277, Clemson)
Mint Lawson csapattársa, Dodd is várta a lehetőséget és a legtöbbet hozta ki belőle 2015-ben. 12 sack-el és 23.5  yardveszteséges tackle-el zárta az évet. Fenomenális volt a National Championship meccsen az Alabama ellen, három sack-et ért el és megdolgozott azért, hogy egy első körös választás legyen.

HELYI ESÉLYES

Jonathan Bullard (6-3, 285, Florida)
Shelby-i (N. C) születésű, 6,5 sack-et és 17.5 yardveszteséges tackle-t ért el, All-SEC választás volt végzősként. Megvan a mérete és ereje ahhoz, hogy belső lineman-ként is beváljon. Második körös választásnak tűnik, de van esélye arra, hogy már az első fordulóban csapatra talál.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

nfl.com, cbssports.com

Címkék: nfldraft, draft2016