A Panthers a DT Butler-t választotta az első körben

A Bank of America Stadium-on kívül néhány draft elemző és néhány szurkoló nem tudta elhinni, hogy a Carolina Panthers defensive tackle-t választott az első fordulóban a 2016-os NFL Draft-on.

A stadionon belül a general manager Dave Gettleman és a személyzet nem tudta elhinni, hogy a defensive tackle Vernon Butler még mindig elérhető volt a 30. helyen.

"Ez a gyerek nagyon tehetséges." mondta Gettleman. "Le voltunk sokkolva, hogy ott van. Nem tudjuk, hogy miért esett ennyire vissza. Olyan volt, mint az első draftomon, amikor figyeltük Star (Lotulelei) esését. Egyszerűen úgy éreztük, túl értékes. Egy csomó csapat hívott minket (trade ajánlatokkal), de túl értékes volt ahhoz. Ez a gyerek nagy, erős, sportos. Megvan az összes dolog benne."

A legtöbb mock draft előrejelzés szerint a Panthers első körös választása egy defensive back volt a legutóbbi távozó, az All-Pro cornerback Josh Norman pótlására, vagy esetleg egy defensive end a sack hatékonyság javítására.

Az jobban kellett volna. Gettleman azonban ragaszkodott a fegyveréhez és kiválasztotta az elérhető legjobb játékost, bár a játékos történetesen azon a poszton játszik, ahol Lotulelei és Kawann Short eleve az egyik legdominánsabb duó a bajnokságban.

Természetesen Gettleman első draftjánál sok elemző szóvá tett, hogy kiválasztotta Short-ot a második fordulóban , miután draftolta Lotulelei-t az első körben.

Ez egyértelműen működött, és Gettleman hisz abban, hogy ez is fog.

"Ez hasonló, mint amikor draftoltuk (a linebacker) Shaq (Thompson)-t az elmúlt évben. Nem lehet elegendő jó játékos egy poszton. Hiszek ebben." mondta Gettleman, akinek az elődje draftolta Luke Kuechly-t az első körben 2012-ben, amikor a Panthers már feltöltötte a linebacker posztot. "És amikor tudod forgatni a fiúkat, ahogy mi tudjuk és nincs rossz választás, ez egy hosszú napot jelent az irodában az offensive line-nak."

Ha Gettleman úgy véli, nem egy rossz választás, amikor Butler a pályán van, akkor ez egy jó vétel. Néhányan aggódnak, hogy a 145 kg-os játékos hogy fogja átmenteni ragyogó teljesítményét az NFL-be, de Gettleman-nek és a vezetőedző Ron Rivera-nak nincsenek ilyen kétségei.

"Néztem a Senior Bowl-t és láttam dolgokat, amiket az edzésen csinált, hogy mennyire domináns volt az edzésen a top egyetemi tehetségek ellen." mondta Rivera, aki lát hasonlóságokat Butler és Short között, aki holtversenyben a liga legjobbja volt a defensive tackle-k között 11 sack-el tavaly. "Robbanásveszélyes, erős a támadási pontja. Erős a keze és jó a felsőtesti ereje. Szeretnénk látni javulást az alsó testi erejében, annak ellenére, hogy így is erős és nagydarab, úgy gondoljuk, képes eljutni egy másik szintre. Van mit tanulnia nyilván, de van egy csomó potenciál benne - főleg, hogy a 145 kilójával úgy képes mozogni, ahogy mozog."

A Panthers sajtótájékoztatóján, percekkel a pick után Rivera-t és Gettleman-t megkérdezték, hogy a Panthers miért mondott le a defensive end választásról, amikor potenciális első körös játékosok, mint Kevin Dodd és Emmanuel Ogbah elérhetőek voltak. Rivera elismerte, hogy volt "egy pár jó defensive end még a táblán", de Butler volt a legmagasabban osztályozott játékos a Panthers tábláján.

Különben is, Rivera és Gettleman szeretik a Carolina jelenlegi defensive end-csoportját, és tetszik nekik, amit Bulter hozhat, függetlenül az ő posztjától.

"Ron és én orrvérzésig értékeltük a csapatot." mondta Gettleman. "Jó a véleményünk Charles (Johnson)-al kapcsolatban. Jó a véleményünk Kony (Ealy)-vel kapcsolatban. Jó a véleményünk Mario (Addison)-ról. Szeretjük Ryan Delaire-t. Úgy érezzük, van néhány jó, fiatal, nyers, tehetséges defensive end-ünk. Ez a gyerek volt a legmagasabbra értékelt játékos a táblánkon és úgy éreztük, hogy hatékony lehet a számunkra."

"Nem azért választottuk, hogy padon üljön és tanítsuk. Azért hoztuk, hogy a pályán legyen és segítsen nyerni. A célom, a vízióm megnyerni a Super Bowl-t, nem csak kimenni és megpróbálni. Meg fogunk tenni mindent, amit lehet a győzelemért." tette hozzá Rivera.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: pantherswire.usatoday.com