40 millió dolláros szerződés a Jaguars elkapójának

A Jacksonville Jaguars bebiztosította, hogy Allen Hurns még sokáig a csapat rendelkezésére álljon. Tegnap bejelentették, hogy a Jaguars négyéves, 40 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött az elkapójával.

A szerződés fele azaz 20 millió dollár garantált keresetnek számít és a különböző eszkalátorokkal együtt a szerződés évi 11 milliót jelent az elkapó számára.

Hurns draftolatlan szabadügynökként került be az NFL-be két évvel ezelőtt így hároméves szerződéssel kezdte meg a profi pályafutását. Az újonc szerződése az év végén lejár és a Jaguars esélyt sem adott rá, hogy bármelyik csapat elhalássza Őt a következő szabadügynökpiacon.

"Nagyon megérdemelte a hosszabbítást, örülünk Allen és a családja miatt. Ő egy rendkívül keményen dolgozó játékos aki nagyon elkötelezett a munkája iránt. Attól a naptól kezdve, hogy megérkezett hozzánk nagyszerűen képviselt minket a Jaguars közösségében. Napi szinten képes hatni az edzői stábra és kiérdemelte a csapattárai tiszteletét. A mi filozófiánk az, hogy megjutalmazzuk a "hazai" játékosainkat amit a mostani hosszabbítás is kitűnően reprezentál. Hurnsy kitűnő példa erre." - szerepelt Dave Caldwell nyilatkozatában.

Hurns a tavalyi szezonban 1.031 elkapott yardot és 10 elkapott touchdownt szerzett amivel Ő lett a liga történetének legfiatalabb draftolatlan játékosa aki elérte az 1.000 yardos és a 10 TD-s határt. Emellett elkapásonkénti 14.9 yardos átlagával a Jaguars örökranglistájának második helyén áll.

A tavalyi szezon után a Jaguars rendelkezik a liga egyik legjobb elkapó párosával. Hurns csapattársa Allen Robinson még nála is jobban teljesített, 1.400 elkapott yardot és 14 elkapott TD-t szerzett. Robinson-t a 2014-es Draft második körében választották ki, Ő négyéves újoncszerződést kapott így neki még egy évet várnia kell a nagy szerződésére.

A Jaguars offense igen tetszetősen fest és a sikertelen évek után most bizakodva várhatják az idei szezon kezdetét. A két elkapó mellett az offenset erősíti a tight end Julius Thomas, a futó T.J. Yeldon és az egységet a tavalyi szezonra rengeteget fejlődő Blake Bortles irányítja.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)