Rivera a holtszezon programot sikeresnek ítéli

A vezetőedző Ron Rivera néha kétségbe vonta csapata erőfeszítését és sikerességét a holtszezonbeli edzésprogram utolsó hónapjában, de a végső elemzésben erről már nem esett szó.

"Elértük, amit vártam, 12 igazán jó edzésünk volt." mondta Rivera csütörtökön, miután a Panthers minicamp-je lezárta a holtszezont. "Nagyon elégedett vagyok azzal, amit kaptunk a srácainktól. Azt hiszem, volt egy csomó pozitív és plusz dolog."

A Panthers három napot töltött hetente az edzőpályán az elmúlt négy hétben, közel 100 százalékos részvételi aránnyal a kilenc önkéntes OTA során az első három hétben, mielőtt három kötelező edzéssel befejezték az edzéseket.

"Jó munkát végeztünk. Láttuk, hol tartanak a srácok." mondta a center Ryan Kalil. "Ez egy lehetőség, hogy leporoljük magunkat és visszarázódjunk. Emellett ez része volt a kondicionálásnak is."

Amellett, hogy visszaszerezték fizikai formájukat, a kilenc hetes holtszezon program a csapatot mentálisan is tesztelte. Rivera tesztelte csapata mentális szívósságát a sikeres szezon után.

A Panthers megpróbál az 1993-as Buffalo Bills után első csapatként újra eljutni a Super Bowl-ig, egy évvel a nagy meccsen elszenvedett vereség után.

"Megpróbáltam rájönni, hogy a Super Bowl csapatok miért nem voltak olyan sikeresek, amilyen sikeresek akartak lenni és miért küzdöttek a visszatéréssel. Az egyetlen dolog, amit találtam, hogy az emberek arról beszéltek, hogy nem lehetünk önteltek, hogy nem hagyhatjuk kicsúszni a dolgokat a kezeink közül." mondta Rivera. "A szezon gyorsan itt lesz. Azt akartam, hogy a fiúk megértsék annak a jelentőségét, amit csinálunk itt és most. Az edzőtáborban továbbra is ezt fogom tolni beléjük."

Amellett, hogy ezt az üzenetet sugallta az edzéseken, Rivera összegyűjtötte a csapatot egy utolsó ülésre, mielőtt az utolsó edzés után hazamentek.

Amikor az edzés véget ért, a játékosok egy öt hetes szünetet kaptak az edzőtábor előtt, de Kalil nem tart nyári vakációt.

"Kaptunk egy kis szünetet, de hiba lenne azt gondolni, hogy ez része a holtszezonnak." mondta. "Azt hiszem, a holtszezon a szezon után van. Ezúttal, a minicamp és az edzőtábor között a fiúknak haza kell menni és edzeni kell."

Rivera és a csapat többi vezetője kifejezte meggyőződését afelől, hogy a Panthers kész áll majd az edzőtáborra, lendületet kapva egy újabb sikeres holtszezon után.

"Azt hiszem, jó helyzetben vagyunk. Azt hiszem, volt egy jó holtszezonunk." mondta a tight end Greg Olsen. "Megcsináltuk a munkát, ami szükséges ilyenkor és ez az egész csak felvezető a következő szakaszra, az edzőtáborra. Kapunk egy kis időt pihenni, hogy készen álljunk az edzőtáborra, amikor a dolgok egy magasabb szintre emelkednek."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com