A Seahawks 46 millióért hosszabbított az elkapójával

A Seattle Seahawks tegnap bejelntette, hogy négyéves 46 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött elkapójával Doug Baldwin-al. A wide receiver szerződéssel rendelkezett az idei szezonra így most már 2020-ig rendelkezik érvényes profi szerződéssel.

Az elkapó csak a hatodik profi szezonját kezdi meg szeptemberben de már a harmadik szerződését írta alá. A mostani hosszabbítás 24.25 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és évente átlagosan 11.5 millió dollárt jelent a számára amivel a liga hatodik legjobban fizetett elkapójává vált.

Baldwin története ismét jó példával szolgálhat a draftolatlan játékosok számára. Nem az a lényeg, hogy milyen helyen választanak ki hanem az, hogy hogyan tudsz élni a kínálkozó lehetőséggel.

Baldwin a Stanford Egyetem játékosa volt, szerepelt a 2011-es Drafton de egyetlen csapatnak se kellett. Draftolatlan szabadügynökként csatlakozott a Seahawks-hoz és évről évre nagyobb szerephez jutott. Öt szezon alatt 3.826 elkapott yardot és 29 elkapott touchdownt szerzett.

Az igazi áttörést a tavalyi szezon hozta meg a számára. Pályafutása során először lépte át az 1.000 yardos határt továbbá Allen Robinson-al és Brandon Marshall-al holtversenyben a legtöbb elkapott TD-t (szám szerint 14-et) szerezte a tavalyi alapszakaszban.

Emellett a Baldwin irányába menő passzoknál irányítója 139.9-es irányítómutatóval zárt. Igazán kirobbanó formában az utolsó hat alapszakasz mérkőzésen volt. A hajrában 11 touchdown elkapása volt, ugyanennyi TD-t az ezt megelőző 43 mérkőzésén szerzett.

A tavalyi szezonban Baldwin volt az egyetlen elkapó aki két számjegyű TD-t szerzett és 10 yardos átlag felett zárt. Továbbá a felé menő passzok 79%-t elkapta amellyel ligaelső volt.

A Seahawks az utóbbi évek egyik meghatározó csapatává vált és a fiatal játékosai miatt valószínűleg ez még pár évig nem is fog változni. Russell Wilson, Richard Sherman, Earl Thomas, Bobby Wagner, Cliff Avril, K.J. Wright és Jermaine Kearse is érvényes szerződéssel rendelkezik a következő három szezonra (vagy még tovább).

(nfl.com, Fotó: ftw.usatoday.com)