A Vikings védelme alulértékelt

Sokak szerint alul értékelt a Minnesota Vikings védelme, ez bizony így van.

Egy friss elemzés szerint a Vikings védelem a liga harmadik leginkább alul értékelt védelme idén.

A Training Camp-ig már nincs egy hónap sem és már mennek az előzetes találgatások, hogy melyik csapat milyen erős lehet az új szezonban.

Most a védelemről lesz, ami elképesztő javuláson ment keresztül az elmúlt két idény során. Mike Zimmer érkezése óta sokat fejlődött a csapat és ez különösen igaz a védelemre. Na persze nem véletlen, Zimmer egy defense guru.

2013-ban Frazier vezetésénél még szinte a legrosszabb, a 31. volt csapatunk védelme, ennek vetett véget a fenomenális Zimmer. 2014-ben már a 13. legjobb, míg tavaly az 5. legjobb csapatunk védekező egysége.

Az NFL.com-tól a volt támadó falember Brian Baldinger mondta el, hogy ennek a defense-nek számos kulcsjátékosa van. Ilyen Griffen, Floyd, Barr, Kendricks, Rhodes és persze nem utolsó sorban Smith. Az SI.com külön kiemelte, hogy a 4-3 –as védelemben ligaszinten Barr a 3. legjobb külső LB, aki csak számításba jöhet.

Tavaly csak 18.5 pontot kaptunk átlagosan mérkőzésenként, többek közt ez is az, ami ennyire repít minket a ranglétrán.

Mindezek ellenére nem feltétlenül kezelnek minket a helyünkön. Sokan talán nem bevállalni, hogy a csapat tényleg esélyes az idényben és akár egy főcsoport döntőt is megélhetünk a rájátszásban. Persze ez így valóban túl meredeknek tűnhet, de az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Mindenesetre a Training Camp és az előszezon meccsek alatt kicsit okosabbak lehetünk, hogy kiben vagy kikben lehet idén nagy potenciál.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com