A Detroit Lions elküldte a kezdő linebackerét

Tegnap véget ért a Stephen Tulloch saga. A Detroit Lions bejelentette, hogy megválik a középső linebackerétől. A játékossal már februárban közölték, hogy nem számítanak a további szolgálataira. Reménykedtek benne, hogy egy trade esetén sikerül valamilyen Draft pickért elcserélni de mivel ez nem valósult meg így végül megváltak tőle.

Tulloch 2011-ben egyéves szerződéssel csatlakozott a Lions csapatához. A következő év elején ötéves, 25.5 millió dolláros szerződést kötöttek vele így idén lépett a  szerződésnek utolsó évébe. A linebacker elküldésével 6 millió dollár szabadult fel a fizetési sapkából és 1.3 millió dollár halott összeg maradt utána.

A hírek szerint a védő az offseasonban átesett egy műtéti beavatkozáson és a tegnapi napig nem tudta teljesíteni a fizikai felmérőt. Már februárban tudni lehetett, hogy nem számítanak rá de márciusban mégis kifizettek neki 500 ezer dollár kerettagsági bónuszt ami hihetővé teszi ezt a "forgatókönyvet" is.

"Mint ahogyan már többször is megmondtam amióta kineveztek a Lions vezetőedzőjének, hogy Stephen Tulloch tökéletes profi a pályán belül és kívül egyaránt. Köszönjük mindazt amivel hozzájárult a Lions csapatához és a közösséghez továbbá sok sikerült kívánunk a jövőbeli törekvéseihez." - nyilatkozta Jim Caldwell vezetőedző.

Tulloch igazi tackle gyár volt a Detroit-ban eltöltött évek alatt. Öt szezonból négyszer is átlépte a 100 tacklet az alapszakaszban. Csak a 2014-es szezonban nem sikerült ez a számára amikor az Aaron Rodgers sackelését követő ünneplés során elszakította a keresztszalagját.

Tulloch eddigi 10 éves pályafutása során a Tennessee Titans és a Lions játékosa volt. Pályafutása során 942 tacklet, 14.5 sacket, 2 kierőszakolt fumblet, 5 interceptiont és 1 touchdownt szerzett. Ha teljesen felépül a műtétjét követően és sikeresen teljesíti a fizikai felmérőt akkor biztosan lesz csapata az idei szezonban is.

(nfl.com, Fotó: foxsports.com)