Három kérdés a Panthernál: Futók

Running back Preview: Az első évében elsőszámú kezdőként Jonathan Stewart a legtermékenyebb back-ek közé tartozott  az NFL-ben és megszerezte az első Pro Bowl jelölését.

A régi futó társ DeAngelo Williams távozott a tavalyi szezon előtt, Stewart pedig egy újonc páros mellett találta magát és a keret közel azonos az edzőtábor előtt.

Három kérdés

1. Stewart nagy számokat hoz 2016-ban is?

A legtöbb ember nem gondolta, hogy Stewart annyit fog futni, mint azt tavaly tette. Stewart nem játszott 16 meccset 2011 óta, de pályára lépett az első 13 meccsen tavaly kudarcok nélkül, mielőtt az utolsó három meccset kihagyta egy lábsérülés miatt, amivel valószínűleg játszhatott volna, ha szükséges. Közeledik a 30-hoz és van egy kemény futóstílusa. A Panthers dönthet úgy, hogy ismét rá bízza a piszkos munkát.

2. Ha Stewart több segítséget kap, kitől fogja megkapni?

Emellett a Panthers másoknak is adhat feladatot, függetlenül Stewart állóképességétől, ha megvan a kellő bizalom a többiek felé. Fozzy Whittaker értékes darab, aki már elnyerte az edzők teljes bizalmát, de speciális tulajdonságokkal bír. Cameron Artis-Payne és Brandon Wegher, a múlt év két újonca több, mint "bármikor" bevethető játékos. Artis-Payne azt mondta, megnőtt az önbizalma, mint tailback Stewart távollétében és az erős holtszezon után valószínűleg ő lesz az első választás, ha Stewart-ot újra helyettesíteni kell.

3. Mi a helyzet fullback poszton?

Az első meccsen, amikor Stewart nem játszott, a Panthers a labdát a fullback Mike Tolbert-re bízta, az ezermesterre, akit a Carolina újraigazolt még a szabadügynökké válása előtt. A Panthers emellett megszerezte a draftolatlan újonc Devon Johnson-t, aki közel 1800 yardot futott, amikor átkerült a running back posztra 2014-ben, de fullback méretekkel rendelkezik (183 cm, 111 kg) és van némi tapasztalata is a poszton.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu