Három kérdés a Panthersnél: Tight end-ek

Tight end Preview:

A kétszeres Pro Bowler Greg Olsen, aki vezette a Panthers-t az elkapások és a yardok tekintetében tavaly, hétről hétre következetes szinten játszva vezette ezt a csoportot. Ed Dickson az edzőtábor előtt a 2. számú játékos ezen a poszton a harmadik egymást követő évben. Két újonc csatlakozott a csoporthoz, a Carolina hetedik körös választása, Beau Sandland és Braxton Deaver, mint draftolatlan újonc szabad ügynök.

Három kérdés

1. Olsen eléri az 1000 yardot a harmadik egymást követő évben?

1104 elkapott yardot szerezve 2015-ben Olsen lett a hetedik tight end az NFL történetében, aki 1000 elkapott yardot ért el két, egymást követő évben. Ha eléri az 1000-t 2016-ban, ő lesz az első tight end, aki valaha is három egymás utáni évben megcsinálta ezt. Mindez azt mutatja, hogy milyen jó Olsen a Carolina-ban. Soha nem jön le a pályáról és mindig ott van, amikor az irányító Cam Newton-nak a leginkább szüksége van rá. A Panthers dinamikus elkapógárdája csökkentheti a tight end-ekre nehezedő nyomást az idén, de Olsen példátlan egyéni teljesítményének köszönhetően egy igazi célpont lehet.

2. Dickson több vagy kevesebb lehetőséget fog kapni?

Dickson nem hagyott ki egy meccset sem a két év alatt a Panthers csapatában, összesen 27 elkapással 236 yardot és három TD-t szerzett. A hat éves veterán felvállalta a szerepet, mint blokkoló, aki hajlandó elvégezni a piszkos munkát. Egy ilyen offense-ben ez várható 2016-ban is, de Dickson TD-je az Atlanta ellen tavaly megmutatta, hogy meg tudja csinálni a játékot, amikor rá hívják a play-t.

3. Hogyan fognak az újoncok passzolni a csapatba?

Az OTA és a minicamp során Sandland megvillantotta lenyűgöző útvonal-futásait és szemet gyönyörködtető passz-elkapó képességét. Deaver gyorsan tanul, akin megakadt az edzők szeme fáradhatatlan erőfeszítéseinek köszönhetően. Mindketten hozzátehetnek valamit a csapat játékához és az edzőtáborban kiderül, hogy bármelyikük is készen áll e a 2016-os csapatba kerülésre.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu