Richardson szobrot kapott a 80. születésnapjára

A Carolina Panthers partnerei szereztek egy TD-t azzal a hatalmas ajándékkal, amit a csapat tulajdonosa Jerry Richardson és családja kapott a 80. születésnap alkalmából, meglepték Richardson-t egy szoborral a Bank of America Stadium-nál, amin két újonnan létrehozott párduc társaságában látható, akik őrzik a stadiont.

A szobrot a California-i művész, Todd Andrews készítette és a címe "The Tribute", Richardson, a családja és a Panthers alkalmazottak egy ünnepség keretében hétfőn a stadion északi kapujánál tekinthette meg az alkotást.

"Nagy megtiszteltetés, hogy átadhatjuk ezt a rendkívüli műalkotást Jerry 80. születésnapjára." mondta a Panthers partnere, Jerry Wordsworth. "Ez mindig is a szívből jövő elismerést és hálát fogja kifejezni a Richardson család felé mindenért, amit tettek a partnerekért, a szurkolókért és a közösségért."

Andrews ugyanabból az agyagból dolgozott, amiből a hat párducot készítették, amelyek már a stadion három kapujánál láthatók 1996 óta. A két Hall of Honor tag, Sam Mills és Mike McCormack szobrát is ebből csinálták.

"Megtisztelve érzem magam, hogy a partnerek megkerestek a 80. születésnapja alkalmából.", mondta Andrews, akinek sikerült a teljes, 3 évet igénylő projektet mindössze hat hónap alatt megvalósítani. "Ez a folytatása az eredeti "Indomitable Spirit" szobroknak. Megpróbáltuk úgy megcsinálni, hogy olyan legyen, mintha a párducok leugrottak volna a talapzatról. Minden párduc több dolgot is képvisel. Az egyik az offense, a másik a defense. És azért, mert ő áll közöttük, ők Észak-Karolina és Dél-Karolina. És nézd mind a hármat együtt, ők hárman párducok, mert Mr. Richardson határozottan egy Panther."

A nemzetközileg elismert szobrászművész, Andrews, aki közel 50 évig készített maradandó műalkotásokat, a nyugdíj után visszatért, hogy megtervezzen egy új művet, amely a korábbi 60 szobor méltó társa.

"Ez hatalmas megtiszteltetés. Nagyon büszke vagyok erre, az egész Panthers szervezet hihetetlen." mondta Andrews. "Amikor először jöttem Carolina-ba, ez egy építési övezet volt egy lyukkal a földben. Mindenki büszke arra, hogy része a Panthers-nek, és én is büszke vagyok, hogy a része lehetek."

A "The Tribute" súlya összesen 2040 kilogramm. A Richardson szobor közel 4 méter magas és több mint egy méter magasan áll.

A szobor várhatóan egy kedvenc fotóhelyszín lesz a Panthers festői otthonába látogató szurkolóinak.

A képgaléria megtekintéséhez kattints: IDE!

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu