Ryan Fitzpatrick 12 millió dollárért tér vissza a Jets-hez

Végre véget ért a véget nem érőnek tűnő történet és Ryan Fitzpatrick visszatért a New York Jets csapatához. Amióta befejeződött a tavalyi alapszakasz a Jest-nél a legnagyobb kérdést Fitzpatrick jövője jelentette de már elég unalmassá váltak a tárgyalások megszakadásáról szóló hírek.

Tegnap azonban bekövetkezett a váratlan fordulat és bejelentették, hogy az irányító egyéves, 12 millió dolláros szerződéssel (a teljes összeg garantált) visszatér a korábbi csapatához. A hírek szerint a szerződés tartalmaz egy a csapat sikerességén alapuló bónuszt is amivel Fitzpatrick idei keresete elérheti a 15 millió dollárt.

Az irányító a tárgyalások kezdete óta évi 17-18 millió dolláros szerződésben gondolkodott de a Jets érthető módon nem akart ennyit fizetni a veterán irányítójának. Volt egy időszak, hogy összeboronálták a Denver Broncos csapatával is de Mark Sanchez megszerzése után a Super Bowl címvédő sem akarta kifizető a Fitzpatrick által elvárt összeget.

A hírek szerint a tárgyaklások elején Fitzpatrick-nek a Jets hasonló szerződést kínált mint amilyet Chase Daniel írt alá a Philadelphia Eagles csapatával. A Kansas City Chiefs korábbi tartalékja hároméves, 21 millió dolláros szerződést kötött a csapatával.

Fitzpatrick tavaly csatlakozott korábbi Bills-es vezetőedzőjéhez Chan Gailey-hez és pályafutása legjobb szezonját futotta. 3.905 passzolt yardot szerzett, 31 touchdown és 15 interception szerepelt a neve mellett. A playoffról ugyan lecsúsztak ami részben köszönhető az irányító Bills elleni mérkőzésen mutatott gyenge játékának is de az igaz, hogy az utóbbi években a legjobb teljesítményt nyújtotta a Jets irányítói közül.

A csapat general managere Mike Maccagnan nem aggódott Fitzpatrick esetleges elvesztése miatt. A piacról senkit se igazolt de azért a Draft második körében kiválasztotta Christian Hackenberg-et. A Geno Smith, Hackenberg, Bryce Petty hármassal vágtak volna neki az edzőtábornak de Fitz visszatérése miatt egyiküknek biztosan távoznia kell majd a tábor vége előtt.

(nfl.com, Fotó: ganggreennation.com)