Vikings Edzőtábor 2016 – WR

A támadók szempontjából fontos egységhez érkeztük, következzenek az elkapók.

Valamiért mostanában (utóbbi sok év) mindig hadilábon állunk ezen a poszton, mert bár vannak jó játékosaink, de valahogy senki nem tud kiugró teljesítményt produkálni. Na de majd most.

Nagyon ráférne a csapatra, hogy vége jó teljesítményű elkapókat sorakoztasson fel, mert Peterson egyedül nem feltétlenül fogja tudni megint rájátszásban húzni a csapatot. Fel kell, hogy nőjenek az elkapók. Jelenleg 11 ezen a poszton játszó játékos van a keretünkben, de ugye tudjuk, hogy ennek maximum a fele fog bekerülni a végső keretbe. Általában 5-6 elkapóval megyünk neki a szezonnak, így már akár látatlanba is tudhatjuk kik lesznek azok, akik megkapják végül a bizalmat.

Itt van például az ötödik profi évét kezdő Jarius Wright. Wright tökéletes kiegészítő játékos. Hozza a szintet amit kell, de igazából semmi több. Jó elkapásai vannak és TD-ket is szerez, de nem ő lesz az aki ezer yardokat ér majd el. 420 yardos átlagával, szezononkénti másfél elkapott TD-jével stabil csere.

Aztán itt van a két ifjú titán Charles Johnson és Stefon Diggs. Ők első itt töltött évükben meglepetésre a csapat legjobbjai lettek, reméljük folytatódik a tendencia. Johnson ugye 2014-ben kezdett itt és jó szezon futott, de tavaly már harmadára esett a teljesítménye. A szezon második felében még elkapása sem volt. Reméljük jön a javulás. Stefon Diggs is berobbant első itt töltött szezonjában, bár talán túl későn kezdtük el játszatni. Az elkapók közül a legtöbb TD-vel büszkélkedhet. Diggs ahhoz képest, hogy késői körben érkezett az első számú elkapójává lépett elő a csapatnak.

A fokozatosan visszaeső formát mutató Cordarrelle Patterson lehet, hogy utolsó évéhez érkezett Minnesota-ban. Nem kapta meg az ötödik éves opciót az újonc szerződésében, na persze nem azért mert mondjuk pár hónap múlva mondjuk 80 milliós szerződést fog kapni. Már 2014-ben sem volt az igazi, de tavaly mindössze 2 elkapása volt összesen 10 yarddal. Ha idén nem produkál valamit, akkor a nagy ígéret meg is marad annak.

Adam Thielen is egy kiegészítő ember, aki inkább a special team-ben tevékenykedik, mint visszahordó. Ebben a szerepben és pár elkapással a jövőben is a csapatnál maradhat.

Akiben bízunk az az újonc Laquon Treadwell. Az Ole Miss-ről érkezett 21 éves játékos nagyon jó adottságokkal bír. Bár a Raiders sapkában való fotózkodás, miután milliós szerződést írt alá a Vikings-al többeknél kiverte a biztosítékot, az OTA és a MiniCamp-ek alatt nyújtott teljesítményével valamelyest felejtette ezt a kis botlást.

Elérkeztünk Moritz Böhringer-hez. Az NFL első egyenesen Európából draftolt játékosa kicsit küzd még a nyelvvel, de a tempóval is. Mondjuk az mindenki számára világos volt, hogy a német bajnokságnál az NFL egy kicsit nagyobb szinten pörög. Böhringer egyelőre még ott van a csapatban, de nem hinném, hogy bekerülne a legjobb 53-ba. Esetleg a tartalékok közé igen, de ahhoz nagyot kell alkotnia az edzőtáborban és persze az előszezon meccseken.

A két ex-Gophers játékos Isaac Fruechte és Troy Stroudermire, valamint Terrell Sinkfield és Marken Michel elvileg csak Camp emberek lesznek, de persze bármi megtörténhet.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: foxsports.com