Államilag finanszírozott 18 éves szerződést kapott az ex-Vikings játékos

Darren Sharper, aki 2005 és 2008 között volt a Vikings játékosa hosszútávú szerződést kapott csütörtökön New Orleans-ban.

Pontosabban 18 év 4 hónapra szól a megállapodás, melyet ma New Orleans-ban a szövetségi bíróságon ítéltek  a szebb napokat is látott volt védőnek.

2005 és 2008 között játszott csapatunkban, később a Saints-hez szerződött, ahol Super Bowl-t is nyert. Most viszont 18 és fél évre ítélték el, a vád pedig, hogy négy államban legalább 16 nőt gyógyszerezett be, kábított el majd erőszakolt meg. Sharper bűnösnek vallotta magát, így a szövetségi bíró a maximálisan kiszabható börtönbüntetésnél 15 hónappal rövidebb időt ítélt meg a volt NFL játékosnak, de persze a fennmaradó 220 hónap is elegendő idő lehet, hogy elgondolkozzon a tettein.

Az ügyész egyébként még júniusban 9 éves börtönbüntetést javasolt neki, de ezt a bíró kapásból elutasította.

Sharper-t karrierje során 6 alkalommal választották be a Pro Bowl keretbe, kétszer volt Super Bowl-ban, a Saints-el pedig meg is nyerte azt. 14 éves karrierjét befejezve az New Orleans-ban a helyi CBS-nél kezdett dolgozni, de az NFL Network stábjába is bekerült. Onnan 2014-ben rúgták ki, miután sorra derültek ki a szörnyűbbnél-szörnyűbb vádak.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: usatoday.com